Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepta laukinė antis (ar žąsis)
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek kmynų
1 vienetas morkų
1 vienetas petražolių
1 vienetas salierų (šakelė)
1 vienetas svogūnų
100 gramų kiaulės lašinių
1 vienetas antienos (arba žasis, laukinė)
1 stiklinė marinato (3% acto)
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas)
šiek tiek kadagio uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pro kaklą išdarinėta antis ar žąsis nuplaunama ir kelias valandas laikoma marinate. Išimta nusausinama, įtrinama druska su grūstomis kadagio uogomis, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuve įkaitintus riebalus, įpilama truputį marinato (kuriame ji marinuota), sudedamos pjaustytos prieskoninės daržovės, prieskoniai ir uždengta kepama apie 1 val orkaitėje vis palaistant sultimis.
Iškepęs paukštis supjaustomas į 4 dalis, sudedamas į pusdubenį, aplink apdėliojamas bulvėmis, grikių koše arba keptais obuoliais.

Kepta laukinė antis (ar žąsis)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pro kaklą išdarinėta antis ar žąsis nuplaunama ir kelias valandas laikoma marinate. Išimta nusausinama, įtrinama druska su grūstomis kadagio uogomis, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuve įkaitintus riebalus, įpilama truputį marinato (kuriame ji marinuota), sudedamos pjaustytos prieskoninės daržovės, prieskoniai ir uždengta kepama apie 1 val orkaitėje vis palaistant sultimis.
Iškepęs paukštis supjaustomas į 4 dalis, sudedamas į pusdubenį, aplink apdėliojamas bulvėmis, grikių koše arba keptais obuoliais.

Komentarai (2)


  • suka 2016-01-09 12:01

    Tai kaip ta marinata pasidaryt?!?!?!


  • Sucka 2010-11-05 09:08

    Vargse laukine antis(ar zasis) ;-(


Daugiau receptų