Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepta, obuoliais kimšta antis su bulvėmis
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 mairūnų (maltas, dideli žiupsneliai)
6 obuolių (antaniniai, arba kiti rūgštoki)
1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų)
1.5 kilogramo antienos
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papuošimui reikės:
didelio obuolio
bruknių uogienės
šviežio mairūno

Pašalinkite nuplautos ir nusausintos anties sparnų galiukus, kaklą bei uodegą. Pabarstykite druska, įtrinkite česnaku bei puse kiekio mairūno. Valandai dėkite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų. Bulves nulupkite, nuplaukite ir, jeigu didelės, pepjaukite pusiau. Obuolius nulukite, pašalinkite sėklalizdžius ir pabarstykite mairūnu. Antį prikimškite obuoliais ir užsiūkite. Dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparų indą, aplinkui išdėliodami bulves. Viską pabarstykite pipirais bei druska ir 1 valaindai 30 min. šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Po 40 min temperatūrą sumažinkite iki 160 C. Antį karts nuo karto palaistykite išsiskyrusiu skysčiu. Iškepusią antį perpjaukite, išimkite obuolius, visus kaulus, mėsą supjaustykite porcijomis ir kartu su bulvėmis sudėkite į didelę lėkštę. Papuoškite bruknkuų uogiene, obuolio skiltelėmis bei mairūno šakele.
Skanaus!

Kepta, obuoliais kimšta antis su bulvėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Papuošimui reikės:
didelio obuolio
bruknių uogienės
šviežio mairūno

Pašalinkite nuplautos ir nusausintos anties sparnų galiukus, kaklą bei uodegą. Pabarstykite druska, įtrinkite česnaku bei puse kiekio mairūno. Valandai dėkite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų. Bulves nulupkite, nuplaukite ir, jeigu didelės, pepjaukite pusiau. Obuolius nulukite, pašalinkite sėklalizdžius ir pabarstykite mairūnu. Antį prikimškite obuoliais ir užsiūkite. Dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparų indą, aplinkui išdėliodami bulves. Viską pabarstykite pipirais bei druska ir 1 valaindai 30 min. šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Po 40 min temperatūrą sumažinkite iki 160 C. Antį karts nuo karto palaistykite išsiskyrusiu skysčiu. Iškepusią antį perpjaukite, išimkite obuolius, visus kaulus, mėsą supjaustykite porcijomis ir kartu su bulvėmis sudėkite į didelę lėkštę. Papuoškite bruknkuų uogiene, obuolio skiltelėmis bei mairūno šakele.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (4)


  • Evaldas 2017-03-01 23:03

    Pabandisiu


  • ingai atsakymas 2010-07-17 13:41

    juk pleze tu irgi guli ne vien tik ant pilvo , nori kad ir kitos kuno vietos apskrustu :-D


  • Inga 2009-12-10 21:34

    dar neteko matyti kad keptu anciai gulint sonu. :-(


  • (anonimas) 2009-03-28 15:37

    :super: Bet as kaulu pjaustydamas neisimineju taip bent jau man skaniau.Na bet cia tik mano nuomone.Siaip receptukas tradicinis bet kaip reikiant.
    Linas.


Daugiau receptų