Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepta pangasijų filė su ryžiais ir daržovėmis.
AUTORIUS:
Ana
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų
2 česnakų
1 vienetas morkų
2 vienetai pomidorų pastos
1 sauja ryžių
1 vienetas kiaušinių
100 gramų konservuotų žirnelių
100 gramų sviesto
200 gramų grietinės
400 gramų žuvies (pangasija, filė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Receptas (2 porcijos).

Supjaustome atšildytą pangasijų filė nedideliais gabalėliais ir sudedame į dubenėlį, kuriame marinuosime. Pabarstome žuvų prieskoniais, maltais pipirais ir pasūdome druska. Labai labai smulkiai supjaustome 2 česnako skilteles. Sudedame 200g grietinės ir ant viršaus išspaudžiame pusę citrinos. Viską gerai išmaišome ir šiame marinate paliekame žuvį 2 valandom.

Po dviejų valandų mušame į išmarinuotą žuvį vieną kiaušinį. Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliojame džiuvesėliuose ir kepame ant nedidelės ugnies kol žuvis gražiai apskrus..

Patiekiame su morkų ir žirnelių troškiniu:
Supjaustome morkas kubeliais ir dedame į troškinimo puodą. Įpilame šiek tiek vandens (kad apsemtų morkas) ir 50g sviesto. Troškiname ~10 min, kol morkos suminkštėja, tuomet dedame pusę indelio žaliųjų žirnelių, Atskirai keptuvėje ištirpdome likusius 50g sviesto su šaukštu miltų. Sutirštėjusią masę pilame į morkų ir žirnelių troškinį ir pakaitiname dar porą minučių.

Taip pat išverdame ryžius, kuriuos patiekiame iš pomidorų išskobtuose "indeliuose". Papuošiame svogūnų laiškais :)

SKANAUS! :)

Kepta pangasijų filė su ryžiais ir daržovėmis.

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Receptas (2 porcijos).

Supjaustome atšildytą pangasijų filė nedideliais gabalėliais ir sudedame į dubenėlį, kuriame marinuosime. Pabarstome žuvų prieskoniais, maltais pipirais ir pasūdome druska. Labai labai smulkiai supjaustome 2 česnako skilteles. Sudedame 200g grietinės ir ant viršaus išspaudžiame pusę citrinos. Viską gerai išmaišome ir šiame marinate paliekame žuvį 2 valandom.

Po dviejų valandų mušame į išmarinuotą žuvį vieną kiaušinį. Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliojame džiuvesėliuose ir kepame ant nedidelės ugnies kol žuvis gražiai apskrus..

Patiekiame su morkų ir žirnelių troškiniu:
Supjaustome morkas kubeliais ir dedame į troškinimo puodą. Įpilame šiek tiek vandens (kad apsemtų morkas) ir 50g sviesto. Troškiname ~10 min, kol morkos suminkštėja, tuomet dedame pusę indelio žaliųjų žirnelių, Atskirai keptuvėje ištirpdome likusius 50g sviesto su šaukštu miltų. Sutirštėjusią masę pilame į morkų ir žirnelių troškinį ir pakaitiname dar porą minučių.

Taip pat išverdame ryžius, kuriuos patiekiame iš pomidorų išskobtuose "indeliuose". Papuošiame svogūnų laiškais :)

SKANAUS! :)

Receptą atsiuntė Ana

Komentarai (8)


  • TJ 2020-12-03 10:50

    Sveiki, aciu,rezeptas neblogas, gavosi skaniai. nesikabinekit, netinka eikit artimiesiems savo prota knisti.


  • so 2016-02-12 22:22

    o taip nevalgykit pangasiju nes jos visadedes. Tada nevalgykit kiaulienos nes kiaule taip pat visaede, dar nevalgykit desru is parduotuviu, nes esu busvusi mesinese maciau kaip jas gamina, taip pat ir dziuveseliai ir daugybe kitu produktu tiek gyvulines kilmes tiek ne. Tai cia pagal kai kuriuos is jusu valgyti vapse nieko negalima nes visus pilna visokio slamsto. O siaip receptas isbandytas gavosi skaniai :)


  • oras 2014-11-14 18:45

    pangasijos is Vietnamo. ir jeigu butu taip ka rode, galvojam logiskai- pati zuvies filie butu smirdanti.


  • as 2013-11-19 22:26

    unguriai irgi visoki slamsta eda: dveselena ir pan. bet turbut niekas apie tai negalvoja ir kokiu delikatesu jis
    yra laikomas:)


  • ruta 2011-08-24 00:44

    pangasija,as tai bijau net gaminti,per telika rode kokiuose siukslynuose jas augina,ir kuo seria,baisu,jos is kinijos yra berods,ir yra visaedes,eda visoki slamsta,atsargiai


  • Gintarė 2011-02-16 23:41

    Tikrai skaniai gavosi žuvis. Tik man su daržovėm biški nenusisekė, bet manau kita kartą gausis gerai. :}


  • Ana 2010-09-05 08:32

    Receptas puikus,nuotrauka nėra svarbi. Čia yra receptų tinklalapis,-žmonės deda juos,tam kad pasidalintų su kitais,nematau tame nieko blogo.....


  • RASA 2010-09-03 12:12

    Nuotrauku negalima kelti is interneto,nes tai aiskiai matyti kad nesate ju autore.


Daugiau receptų