Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepta višta su citrina ir česnaku
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Receptas labai paprastas, bet yra viena nedidelė paslaptis, kodėl vištiena, kepama pagal šį receptą išlieka itin sultinga. Dažniausiai visus prieskonius ar marinatus Receptas labai paprastas, bet yra viena nedidelė paslaptis, kodėl vištiena, kepama pagal šį receptą išlieka itin sultinga. Dažniausiai visus prieskonius ar marinatus įtriname ant vištos odelės ir prieš kepimą vištieną reikia pamarinuoti bent kelias valandas ar, geriausia, žinoma, pernakt, kad visi skoniai kuo geriau įsigertų. Tačiau prieskonius įtrinant po vištos odele galima drąsiai kepti iškart (be jokio marinavimo!), nes iškepusi vištiena yra ne tik minkšta, bet ir be galo aromatinga (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo vištiena
1 vienetas citrinų
50 mililitrų alyvuogių aliejaus (tyras)
2 valgomieji šaukštai sviesto (kambario temperatūros)
4 skiltelės česnakų
1.5 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinis šaukštelis rozmarino (džiovintas)
1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 arbatinio šaukštelio kumino (maltas)
0.333333 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (čili pipirai, malti)
3 žiupsneliai juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nulupame česnako skilteles ir sutriname česnako spaustuku. Sutrintą česnaką sumaišome su 1.5 a. š. druskos, citrinos sultimis (neišmetame išspaustų citrinos puselių), kuminu, rozmarinu, kajeno pipirų milteliais, saldžiąja paprika ir aliejumi. Mišinį atidedame į šalį.
2.
Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
3.
Vištą padedame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Vištos krūtinėlė turėtų būti viršuje. Atsargiai atskiriame vištos odelę nuo krūtinėlės, taip pat ir nuo kulšelių (stengiamės nesuplėšyti odelės).
4.
Vištos vidurį pabarstome druska ir juodaisiais pipirais. Naudodami arbatinį šaukštelį supilame prieskonių mišinį po vištos odele (po krūtinėle ir šlaunelėmis). Pasiliekame 2 v. š. prieskonių mišinio.
5.
Sviestą įtriname po krūtinėlės ir šlaunelių odele.
6.
Likusiais 2 v. š. prieskonių mišinio įtriname visą vištą. Citrinos puseles įdedame į vištos vidų. Vištos kojeles surišame stipriu siūlu.
7.
Vištą kepame įkaitintoje orkaitėje 30 min. Po to aplaistome susidariusiu skysčiu, uždengiame folija ir kepame dar 40 min. Tada nuimame foliją, aplaistome susidariusiu skysčiu ir kepame 20 min. Iškepusią vištą išimame iš orkaitės ir paliekame kepimo inde 15-ai minučių. Patiekiame su mėgstamais garnyrais.
Patiektą vištą galima aplaistyti kepimo inde susidariusiu skysčiu.

Kepta višta su citrina ir česnaku

Recepto autorius: Receptas labai paprastas, bet yra viena nedidelė paslaptis, kodėl vištiena, kepama pagal šį receptą išlieka itin sultinga. Dažniausiai visus prieskonius ar marinatus ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Nulupame česnako skilteles ir sutriname česnako spaustuku. Sutrintą česnaką sumaišome su 1.5 a. š. druskos, citrinos sultimis (neišmetame išspaustų citrinos puselių), kuminu, rozmarinu, kajeno pipirų milteliais, saldžiąja paprika ir aliejumi. Mišinį atidedame į šalį.

  2. Orkaitę įkaitiname iki 175 C.

  3. Vištą padedame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Vištos krūtinėlė turėtų būti viršuje. Atsargiai atskiriame vištos odelę nuo krūtinėlės, taip pat ir nuo kulšelių (stengiamės nesuplėšyti odelės).

  4. Vištos vidurį pabarstome druska ir juodaisiais pipirais. Naudodami arbatinį šaukštelį supilame prieskonių mišinį po vištos odele (po krūtinėle ir šlaunelėmis). Pasiliekame 2 v. š. prieskonių mišinio.

  5. Sviestą įtriname po krūtinėlės ir šlaunelių odele.

  6. Likusiais 2 v. š. prieskonių mišinio įtriname visą vištą. Citrinos puseles įdedame į vištos vidų. Vištos kojeles surišame stipriu siūlu.

  7. Vištą kepame įkaitintoje orkaitėje 30 min. Po to aplaistome susidariusiu skysčiu, uždengiame folija ir kepame dar 40 min. Tada nuimame foliją, aplaistome susidariusiu skysčiu ir kepame 20 min. Iškepusią vištą išimame iš orkaitės ir paliekame kepimo inde 15-ai minučių. Patiekiame su mėgstamais garnyrais.
    Patiektą vištą galima aplaistyti kepimo inde susidariusiu skysčiu.

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų