Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepta višta su grietinėlės padažu
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas rozmarino (smulkintas)
1 vienetas vištiena
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
200 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
150 mililitrų sultinio (vištienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinti orkaitę. Išdarinėtą ir nuplautą vištą iš vidaus ir iš išorės įtrinti druska ir susmulkintu rozmarinu. Į vidų įpilti šaukštą grietinėlės. Kepti kepimo formoje arba susuktą į kepimo plėvelę, kol iškeps ir paskrus. Iškepusią vištą padalinti į 2 arba 4 dalis.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, maišant suberti miltus, sultinį, grietinėlę, pagal skonį druskos ir pipirų.
Višta patiekiama sy kaimiškai keptom bulvėm, virtom daržomėm, pjaustytais agurkėliais ir juodųjų serbentų želė.
Padažą paduoti atskirai arba aplieti vištos gabaliukus.

Kepta višta su grietinėlės padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę. Išdarinėtą ir nuplautą vištą iš vidaus ir iš išorės įtrinti druska ir susmulkintu rozmarinu. Į vidų įpilti šaukštą grietinėlės. Kepti kepimo formoje arba susuktą į kepimo plėvelę, kol iškeps ir paskrus. Iškepusią vištą padalinti į 2 arba 4 dalis.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, maišant suberti miltus, sultinį, grietinėlę, pagal skonį druskos ir pipirų.
Višta patiekiama sy kaimiškai keptom bulvėm, virtom daržomėm, pjaustytais agurkėliais ir juodųjų serbentų želė.
Padažą paduoti atskirai arba aplieti vištos gabaliukus.

Komentarai (2)


  • valerija 2010-10-04 21:19

    tikiu kas skanu, panašiai dariau, bet be rozmarino, o su rozmarinu tikrai bus dar skaniau, rozmarinas labai gera kvapa ir skoni priduoda. tikrai skanu . :super:


  • (anonimas) 2010-07-26 10:52

    :-p :taip:


Daugiau receptų