Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepta višta su kmynais ir česnakais
AUTORIUS:
Regina
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
1 vienetas citrinų
1 vienetas česnakų
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų
3 valgomieji šaukštai kmynų
šiek tiek laurų lapų (malti lapai)
šiek tiek morkų (virtos)
šiek tiek petražolių (žalios)
1 vienetas vištiena (broileris)
2 valgomieji šaukštai druskos
50 gramų aliejaus
šiek tiek prieskonių (vištienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištą išmirkyti vandenyje ir nusausinti.
Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais pipirais, maltais lauro lapeliais, čiobreliais bei smulkintais česnakais ir šiuo mišiniu ištrinti vištą.
Į vidų ir po oda iš kraštų prikimšti kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.
Palikti vištą bent 6 val. pasimarinuoti.
Prieš kepimą dar apmalti malūnėliu Santa Maria „Chicken&Steak“ prieskoniais.
Paimti metalinį puodelį, į jį supilti marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustyti česnako ir ant jo pasodinti vištą.
Apvynioti ją folija ir dėti į karštą, 190 laipsnių temperatūros orkaitę (į skardą pripilti vandens).
Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupti ir suberti bulves, aptrintas su aliejumi, druska bei petražolėmis.
Dar kepti apie 40 min. Kepant stebėti - jei reikia, įpilti vandens ir pašlakstyti vištą skysčiu.
Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., aš apverčiu vištą ir ištraukiu tą puodelį - pasklinda aromatas ir sultys.
Višta gaunasi minkšta ir kvapni.
Tai mano patobulinta mamos kepamos vištos su kmynais ir česnakais versija.
Skanaus!

Kepta višta su kmynais ir česnakais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištą išmirkyti vandenyje ir nusausinti.
Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais pipirais, maltais lauro lapeliais, čiobreliais bei smulkintais česnakais ir šiuo mišiniu ištrinti vištą.
Į vidų ir po oda iš kraštų prikimšti kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.
Palikti vištą bent 6 val. pasimarinuoti.
Prieš kepimą dar apmalti malūnėliu Santa Maria „Chicken&Steak“ prieskoniais.
Paimti metalinį puodelį, į jį supilti marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustyti česnako ir ant jo pasodinti vištą.
Apvynioti ją folija ir dėti į karštą, 190 laipsnių temperatūros orkaitę (į skardą pripilti vandens).
Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupti ir suberti bulves, aptrintas su aliejumi, druska bei petražolėmis.
Dar kepti apie 40 min. Kepant stebėti - jei reikia, įpilti vandens ir pašlakstyti vištą skysčiu.
Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., aš apverčiu vištą ir ištraukiu tą puodelį - pasklinda aromatas ir sultys.
Višta gaunasi minkšta ir kvapni.
Tai mano patobulinta mamos kepamos vištos su kmynais ir česnakais versija.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai (4)


  • Blandynka 2014-05-07 14:36

    Nelabai suprantu kaip ta vista kepate. Skardoje su vandeniu? O bulves irgi dedate i ta vandeni?


  • Siga 2012-10-01 11:34

    Kepiau, labai skanu, taciau kepiau siek tiek kitaip, bet sudetines dalis naudojau pagal recepta :)


  • aukse 2012-02-14 02:49

    :-D :-) :super: :super: :super:


  • Rimvydas 2011-06-27 18:59

    Noriu paragauti :)


Daugiau receptų