Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepta žąsis su obuolių ir bulvių įdaru
AUTORIUS:
Vilija
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
1.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
3 vienetai obuolių (rūgštesni, dideli)
3.5 kilogramo žąsienos
1 valgomasis šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žąsį įtriname druskos ir pipirų mišiniu, tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Paliekame šaltai 2 valandoms.
Bulves supjaustyti kubeliai ir pavirti vandenyje, kol suminkštės.
Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Obuolių kubelius sumaišyti su bulvėmis.
Į žąsį pridėti obuolių ir bulvių kubelių. Žąsį užsiūti, kad įdaras neiškristų (paprastu siūlu ir adata:).
Kepti 2 valandas 180 laipsnių orkaitėje. Karts nuo karto apšlakstyti išsiskyrusiais riebalais. Kad žąsis nesudegtų, pridengti folija.

Kepta žąsis su obuolių ir bulvių įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Žąsį įtriname druskos ir pipirų mišiniu, tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Paliekame šaltai 2 valandoms.
Bulves supjaustyti kubeliai ir pavirti vandenyje, kol suminkštės.
Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Obuolių kubelius sumaišyti su bulvėmis.
Į žąsį pridėti obuolių ir bulvių kubelių. Žąsį užsiūti, kad įdaras neiškristų (paprastu siūlu ir adata:).
Kepti 2 valandas 180 laipsnių orkaitėje. Karts nuo karto apšlakstyti išsiskyrusiais riebalais. Kad žąsis nesudegtų, pridengti folija.

Receptą atsiuntė Vilija

Komentarai (3)


  • Birute 2014-12-28 21:58

    Vienas saukstas druskos? Dvi valandas marinuot? Nesamone...Cia zasis, o ne visciukas


  • Laura 2014-12-19 15:11

    Tik 1valgomas šaukštas druskos


  • (anonimas) 2012-12-15 21:54

    :super: greitai ir paprastai,gerai atrodo


Daugiau receptų