Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepta žuvis su daržovėmis ir sūriu
AUTORIUS:
Artūras
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
šiek tiek krapų (smulkinti)
3 vienetai morkų
5 vienetai pomidorų pastos
3 vienetai svogūnų
200 mililitrų grietinėlės (arba grietinė (pagal skonį))
200 gramų sūris
2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (žuviai)
5 vienetai žuvies (filė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Bulves nulupame, nuplauname ir supjaustome griežinėliais.
Išklojame kepimo skardos dugną bulvėmis.
Žuvies filė neprieskoniuotą dedame ant bulvių skardoje (jei filė per didelė padaliname perpus arba į tris dalis).
Nulupame svogūnus ir supjaustome žiedeliais arba pusžiedžiais.
Užklojame žuvį svogūnais.
Nuskutame morkas, sutarkuojame ir dedame ant svogūnų skardoje.
Supjaustome pomidorus griežinėliais ir dedame ant morkų.
Viską apdengiame folija, pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie 40 - 50 min.
Tada nuimame foliją, žuvies prieskonius išmaišome šiltame vandenyje (su nedideliu vandens kiekiu) ir supilame į skardą, bet iš šonų, ne ant viršaus.
Supilame grietinėlę, jei naudosite grietinę, tada viską aptepti.
Krapus barstome ant grietinės viršaus.
Sutarkuojame sūrį per burokinę tarką ir padengiame viską tarkuotu sūriu.
Ir vėl šauname į orkaitę, kol sūris išsilydys ir gražiai parus.
Tiekiame į lėkštę, užpilant ant viršaus kepimo metu susidariusiu padažu.
Skanaus!

Kepta žuvis su daržovėmis ir sūriu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves nulupame, nuplauname ir supjaustome griežinėliais.
Išklojame kepimo skardos dugną bulvėmis.
Žuvies filė neprieskoniuotą dedame ant bulvių skardoje (jei filė per didelė padaliname perpus arba į tris dalis).
Nulupame svogūnus ir supjaustome žiedeliais arba pusžiedžiais.
Užklojame žuvį svogūnais.
Nuskutame morkas, sutarkuojame ir dedame ant svogūnų skardoje.
Supjaustome pomidorus griežinėliais ir dedame ant morkų.
Viską apdengiame folija, pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie 40 - 50 min.
Tada nuimame foliją, žuvies prieskonius išmaišome šiltame vandenyje (su nedideliu vandens kiekiu) ir supilame į skardą, bet iš šonų, ne ant viršaus.
Supilame grietinėlę, jei naudosite grietinę, tada viską aptepti.
Krapus barstome ant grietinės viršaus.
Sutarkuojame sūrį per burokinę tarką ir padengiame viską tarkuotu sūriu.
Ir vėl šauname į orkaitę, kol sūris išsilydys ir gražiai parus.
Tiekiame į lėkštę, užpilant ant viršaus kepimo metu susidariusiu padažu.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Artūras

Komentarai (7)


  • Edgaras 2016-06-12 23:17

    Labai geras receptukas, suvalgem visa skarda ir pirstukus apsilaizem, vien is sudeties aisku kad viskas dera ir bus skanu, taciau keletas momentu man pasirode keistoki tai yra is anksto neprieskoniuota zuvis ir aplamai surumo trukumas, bulves,zuvis,svogunai,morkos,pomidorai ir visa tai tik su zivies prieskoniais neeee!! darzoves sugeria suruma ir zuvyte lieka kaip zolyte neprasisurijus( cia zinoma skonio reikalas, kas megsta naturaluma gal but viskas ok:)


  • Joana 2014-09-10 13:45

    O kur pilamas pienas?


  • Giedrius 2012-07-21 13:46

    tiesa sakant nelabai patiko rezultatas. bet skonio reikalas. :)


  • Artūras 2012-02-02 15:18

    :super: Nė nesiteikiu skoniu įtikti, tiesiog tik pasidalinau receptėliu ir tiek....


  • gintars 2012-02-02 11:49

    O man patiko,dėl skonio tikrai niekas nesiginčija :super: .


  • Artūras 2012-01-04 16:46

    Aišku, dėl skonio niekas nesiginčija. Kiekvienam pagal save....


  • Jurga 2012-01-04 12:34

    Man visiškai nepatiko šitoks derinys... Pasidariusi paragavau ir nebevalgiau :bloga:


Daugiau receptų