Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Keptas jūros ešerys su pankoliais ir citrina
AUTORIUS:
Vida
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas ešerių ((maždaug 700g svorio))
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
30 gramų baltojo vyno
šiek tiek druskos
1 vienetas pankolių (gumbai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pankolio gumbas nuplaunamas ir smulkiai supjaustomas.
Žuvis išvaloma, nuplaunama ir nupjaunama galva bei pelekai.
Apdorota žuvis įtrinama druska bei pipirais ir dedama į kepimo indą.
Žuvies viršus šiek tiek įpjaunamas ir į tas įpjovas sudedami citrinos griežinėliai.
Viskas apšlakstoma alyvuogių aliejumi, sudedamas susmulkintas pankolis ir supilamas vynas.
Kepama apie 30-40 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekiamas šiltas su rozmarino šakelėmis bei orkaitėje keptomis bulvėmis.
Skanaus

Keptas jūros ešerys su pankoliais ir citrina

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pankolio gumbas nuplaunamas ir smulkiai supjaustomas.
Žuvis išvaloma, nuplaunama ir nupjaunama galva bei pelekai.
Apdorota žuvis įtrinama druska bei pipirais ir dedama į kepimo indą.
Žuvies viršus šiek tiek įpjaunamas ir į tas įpjovas sudedami citrinos griežinėliai.
Viskas apšlakstoma alyvuogių aliejumi, sudedamas susmulkintas pankolis ir supilamas vynas.
Kepama apie 30-40 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekiamas šiltas su rozmarino šakelėmis bei orkaitėje keptomis bulvėmis.
Skanaus

Receptą atsiuntė Vida

Komentarai


Daugiau receptų