Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Keptas kiaulienos kumpis
AUTORIUS:
Aiva
INGREDIENTAI:
500 gramų bulvių (garnyrui)
šiek tiek citrinų (žievelė, garnyrui)
2 česnakų
1 česnakų (garnyrui)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 valgomasis šaukštas medaus
400 gramų morkų (garnyrui)
šiek tiek petražolių (garnyrui)
1 vienetas svogūnų
1.5 kilogramo kiaulienos kumpio
2 valgomieji šaukštai acto
šiek tiek druskos
šiek tiek čili pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Smulkintą česnaką sumaišyti su medumi, actu, prieskoniais bei druska ir gauta mase gerai ištrinti mėsą.
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, pusę svogūnų porcijos sudėti į indą, uždėti mėsą ir užbarstyti likusiais svogūnais.
Indą uždengti ir padėti į šaldytuvą 5 val.
Mėsą be marinato bei svogūnų padėti ant kepimo skardos ir pakepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 min.
Tada aplaistyti mėsą išsiskyrusiu skysčiu, supilti marinatą be svogūnų ir dar pakepinti apie 15-20 min.
Supjaustytas bulves sudėti į skardą prie mėsos, aplaistyti mėsos sultimis ir kepti dar 15 min.
Tada sudėti morkas ir kepti 20-25 min.
Mėsą periodiškai aplaistyti sultimis.
Petražoles ir česnaką susmulkinti, sumaišyti su tarkuota citrinos žievele.
Šiuo prieskonių mišiniu apibarstyti prieš patiekiant.
Skanaus.

Keptas kiaulienos kumpis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Smulkintą česnaką sumaišyti su medumi, actu, prieskoniais bei druska ir gauta mase gerai ištrinti mėsą.
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, pusę svogūnų porcijos sudėti į indą, uždėti mėsą ir užbarstyti likusiais svogūnais.
Indą uždengti ir padėti į šaldytuvą 5 val.
Mėsą be marinato bei svogūnų padėti ant kepimo skardos ir pakepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 min.
Tada aplaistyti mėsą išsiskyrusiu skysčiu, supilti marinatą be svogūnų ir dar pakepinti apie 15-20 min.
Supjaustytas bulves sudėti į skardą prie mėsos, aplaistyti mėsos sultimis ir kepti dar 15 min.
Tada sudėti morkas ir kepti 20-25 min.
Mėsą periodiškai aplaistyti sultimis.
Petražoles ir česnaką susmulkinti, sumaišyti su tarkuota citrinos žievele.
Šiuo prieskonių mišiniu apibarstyti prieš patiekiant.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Aiva

Komentarai (8)


  • kamile 2014-12-23 12:22

    man buvo


  • Nida 2014-12-23 10:49

    pargausu paskiu


  • robis 2014-12-07 22:38

    Iš kur jūs traukiat tuos receptus ar nors patys ragavote."Labai skanus tik sausas"mėsytė turi būti sultinga bulvės orkaitėje per 30 min nebent sutarkuotos .nepatarčiau !!!


  • algis 2014-04-18 12:28

    tai kam net 3 česnakus dėt? su tiek galima puse paršo paruošti,o ne 1,5 kg kumpio.rašot apie marinatą,tačiau iš kur jį gasuti ,kaip pasigamint?Negi sausai įtrintas kumpis per 5val.pagamins marinatą?,nedarašytas receptas !!!!!!!!!


  • Monika 2013-02-15 11:23

    Labai skanus gavosi :super2: Tik truputuka gavosi per sausas... Nesiskyre man tiek daug skysciu kaip buvo rasyta. Na, o pagardinimui dar salia papjausciau ir idejau geltonaja paprika. :-)


  • taiklusis lanko sargas robinas 2012-04-17 18:12

    man buvo skanu , bet as alergiskas pipiram tai dejau zoleliu antra karta o pirma atsiduriau ligonineje
    :bloga: %-)


  • ieva 2012-02-20 10:22

    isbandyta - 10 balu! rekomenduoju :)


  • Odeta 2011-02-10 07:23

    Daug terlionės.Laistyk ir laistyk.Gariau kepti kepimo rankovėje ir nieko laistyt nereikės ir mėsytė sultinga bus.O šiaip labai skanu, mes dažnai gaminam, tik acto nenaudoju, pabandysiu.10 balų :super:


Daugiau receptų