Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Keptas kiaulienos kumpis su medaus glazūra
AUTORIUS:
Sandrius
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuota)
3 česnakų
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
šiek tiek gvazdikėlių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis kalendrų (malta)
4 valgomieji šaukštai medaus
2 valgomieji šaukštai garstyčių
2.5 kilogramo kiaulienos kumpio (su oda, be kaulo)
5 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi.
Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite 3-4 valandoms pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą.
Į skardą įpilkite 500 ml vandens.
Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Maždaug po 2 valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu.
Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus bei apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.
Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kas 15 minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.
Skanaus.

Keptas kiaulienos kumpis su medaus glazūra

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi.
Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite 3-4 valandoms pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą.
Į skardą įpilkite 500 ml vandens.
Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Maždaug po 2 valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu.
Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus bei apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.
Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kas 15 minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Sandrius

Komentarai (3)


  • Valdas 2012-10-08 19:49

    Isbandem siandien si kepsni. Aisku mesyte ne parduotuvine, is kaimo parselis. Labai savotiksas ir tikrai neblogas skonis. :super: Is 5 balu duodu 4,5 :-)


  • Tina 2011-10-21 21:13

    meginu dabar...jau baigia kepti...ziuresim kaip valgys vyras gryzes is darbo...kol kas tai atrodo, kad bus labai gardu...:)
    :-)


  • Darius 2011-01-08 15:11

    Tas Sandrius labai skanius patiekalus daro. Ziuriu atitinka musu skoniai. :super:


Daugiau receptų