Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Keptas lynas
AUTORIUS:
Regina
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
šiek tiek laurų lapų
šiek tiek rozmarino
šiek tiek druskos
50 mililitrų aliejaus
1 vienetas lynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lyną išdarinėti, galvą palikti, o žvynus nubrūžinti su druska. Smulkintą česnaką sumaišyti su šaukšteliu druskos, bei priberti po žiupsnelį kiekvienų prieskonių. Mišiniu ištrinti žuvies vidų, įdėti krapų. Palikti susistovėti bent valandai. Žuvies viršų aptepti pasūdytu aliejumi bei kepti orkaitėje, ar krosnyje, aliejuotoje skardoje apie 40 min.

Keptas lynas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Lyną išdarinėti, galvą palikti, o žvynus nubrūžinti su druska. Smulkintą česnaką sumaišyti su šaukšteliu druskos, bei priberti po žiupsnelį kiekvienų prieskonių. Mišiniu ištrinti žuvies vidų, įdėti krapų. Palikti susistovėti bent valandai. Žuvies viršų aptepti pasūdytu aliejumi bei kepti orkaitėje, ar krosnyje, aliejuotoje skardoje apie 40 min.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai (5)


  • sack 2016-05-29 14:48

    40min 180c nebent 3kg lynas, jei lynas apie 1kg uztenka 20min jei dedat i ikaitinta orkaite, nes po to jau zuvis sausa darosi.geriausia lyna yra kepti keptuveje druska pipirai ir miltai, pati skaniausia dalis,oda jei gerai apskrunda.


  • Regina 2011-06-09 20:30

    Šį receptą sugalvojau pati. Kaimynė valgė, jai patiko. Būkite drąsi - susikurkite savo receptą! Pasiskaitykite kokie prieskoniai žuvei tinka ir pirmyn! Jų kiekį galima reguliuoti - kuo daugiau, tuo aštresnis bus! ;-)


  • Evelina 2011-06-09 19:20

    O siaip skanus receptas?ar yra koks kitas ,kuris skanesnis gaminant lyna?


  • Regina 2011-06-04 19:46

    Apie 180 iš pradžių, po to užteks ir 160 l.


  • Raimonda 2011-06-04 13:37

    o kiek laipsniu temperaturos turetu but?


Daugiau receptų