Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Keptas paršelis
AUTORIUS:
Petras
INGREDIENTAI:
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto
1 vienetas paršelio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išdarinėtą ir švariai nuplautą paršelį iš vidaus įtrinkite druska ir kelioms valandoms palikite įsisūrėti.
Įsisūrėjusį išplaukite, gražiai padėkite ant skardos, patepkite sviestu ir dėkite į karštą orkaitę ar krosnį.
Pradėjusį kepti paršelį vėl gerai ištepkite sviestu ar aliejumi ir vėliau dažnai laistykite jį atsiradusiu skysčiu.
Kad paršelio oda neapdegtų, užpilkite karštu vandeniu (nedaug).
Kepkite maždaug 1-1,5 val. (priklausomai nuo paršelio dydžio).
Iškepusį paršelį perpjaukite išilgai perpus ir skersai į 5-6 dalis.
Gabalėlius sudėkite į lėkštę taip, kad atrodytų kaip nepjaustytas.
Prie paršelio paduokite įvairiai paruoštų bulvių, agurkų, pomidorų, kopūstų ir kt.
Skanaus.

Keptas paršelis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išdarinėtą ir švariai nuplautą paršelį iš vidaus įtrinkite druska ir kelioms valandoms palikite įsisūrėti.
Įsisūrėjusį išplaukite, gražiai padėkite ant skardos, patepkite sviestu ir dėkite į karštą orkaitę ar krosnį.
Pradėjusį kepti paršelį vėl gerai ištepkite sviestu ar aliejumi ir vėliau dažnai laistykite jį atsiradusiu skysčiu.
Kad paršelio oda neapdegtų, užpilkite karštu vandeniu (nedaug).
Kepkite maždaug 1-1,5 val. (priklausomai nuo paršelio dydžio).
Iškepusį paršelį perpjaukite išilgai perpus ir skersai į 5-6 dalis.
Gabalėlius sudėkite į lėkštę taip, kad atrodytų kaip nepjaustytas.
Prie paršelio paduokite įvairiai paruoštų bulvių, agurkų, pomidorų, kopūstų ir kt.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Petras

Komentarai (20)


  • antanas 2016-08-28 13:59

    Tikrai skaniai atrodo.


  • Aš ne vegetarė, 2015-02-24 21:19

    bet manau, kad kažkas su mąstymu netvarkoj, jei žmogui nė kiek negaila mažo padarėlio, nesvarbu, mėsai ar ne mėsai auginamo. Mano senelis pats augino gyvulius, bet mažų paršiukų, veršiukų pjauti nesutiko nė už ką. Sakė - negaliu tokio mažo gyvulio pjauti. Ir tai vyras. O čia moterys rašinėja, kad atseit "kas čia blogo", "vis tiek mėsai auginami". Aiškinkit jūs ką norit, bet kaip kad yra didelis skirtumas, ar matyti mirusį suaugusį žmogų, ar vaiką, taip ir su gyvuliais, jie jokia išimtis.


  • as 2013-03-24 21:22

    kaip skanei pasijuokiau is kaikuriu isterisku komentaru:DDDDjug ne gyva parseli kepa durneles jus :Dlabai skanei atrodo :super:


  • Eurora 2012-03-09 11:22

    Nu bet nesupranta zmones...kas cia blogo?juk tam kiaules ir auginamos,kad jas valgytume.labai skaniai atrodo


  • nesuprantu 2011-10-07 12:49

    Koks skirtumas ar maza parsiuka suvalgys ar dideli..gi kiaules tam ir augina - mesai!! kas nevalgo mesos, tai ko isvis lenda i tokius receptus ir kisa savo trigrasi..ir prie ko cia gyvunu apsauga?? tipo gal kiaules i laisve paleisti reiktu ?? :parselis:


  • Rosita 2011-05-25 15:12

    Kaikurių žmonių samonė miega ir tikriausiai jiems nelemta šiam gyvenime pasiekti aukštesnį lygį :-(


  • Kolia 2011-04-01 11:08

    Laaabaai skanu! :super: Plius papuosia stala yvairioms progoms. Siaip ir taip mes vasara sodyboje prie upes vakarais kartais spec. lauzavetej issikepame, tai super kaip skanu, o dar uzsigeriant saltu aliuku ar raudonu vynu.


  • svecias 2011-02-22 08:46

    na ne tik stalo puosmena,teko paciai daryti ne karta ir ragauti na visai skanu ir yra ka valgyti.na jai ji perkepi ar sudziovini ten peciuje tai tada jo as sutinku,kad nera ka valgyti,pasidaro guminis parselis :-D ir nera taip brangu :super:


  • Jolita 2011-01-29 19:42

    Daugiau stalo puosmena,pasiturinciu atseit ismislas.Teko kasneli skanaut,nieko ypatingo,kazkaip nabago gaila :-(,nors kiauliena :mmm: valgau :mmm:


  • ERIKA 2011-01-29 19:14

    MATOSI KAIP DIRBA GYVUNU APSAUGA-PARAZITAI :[email protected]


Daugiau receptų