Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepti baklažanai su vištiena
AUTORIUS:
Estonia
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
2 vienetai baklažanų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas paprikų (kas nemėgsta, vietoj paprikos gali rinktis kelis pievagrybius)
1 vienetas svogūnų
300 gramų vištos filė
šiek tiek alyvuogių aliejaus (kepimui)
200 gramų grietinėlės
150 gramų sūris
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Baklažanus perpjauname išilgai per pusę ir palaikome 30 minučių sūdytame šaltame vandenyje.
Vištienos filė paverdama 10 minučių vandenyje.
Į keptuvę beriame kubeliais pjaustytą svogūną, papriką, tarkuotą morką, iš vieno baklažano (jau kai pamirko 30 min) išskaptuojame vidų, supjaustome kubeliais ir kartu beriame į keptuvę su kitomis daržovėmis.
Taip pat supjaustome vištieną ir viską trumpai (apie 5 min.) pakepiname, bet neiškepame.
Tada pagardiname prieskoniais ir viską užpilame grietinėle.
Dar kelias minutes pakaitiname ir išjungiame keptuvę.
Išskaptuojame likusį baklažaną.
Sudedame lovelius į kepimui skirtą indą, pašlakstome aliejumi.
Dabar dedame į lovelius paruoštą įdarą.
Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Pabarstome ant viršaus tarkuoto sūrio ir patiekiam su virtomis bulvėmis arba ryžiais.
Labai skanu!

Kepti baklažanai su vištiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Baklažanus perpjauname išilgai per pusę ir palaikome 30 minučių sūdytame šaltame vandenyje.
Vištienos filė paverdama 10 minučių vandenyje.
Į keptuvę beriame kubeliais pjaustytą svogūną, papriką, tarkuotą morką, iš vieno baklažano (jau kai pamirko 30 min) išskaptuojame vidų, supjaustome kubeliais ir kartu beriame į keptuvę su kitomis daržovėmis.
Taip pat supjaustome vištieną ir viską trumpai (apie 5 min.) pakepiname, bet neiškepame.
Tada pagardiname prieskoniais ir viską užpilame grietinėle.
Dar kelias minutes pakaitiname ir išjungiame keptuvę.
Išskaptuojame likusį baklažaną.
Sudedame lovelius į kepimui skirtą indą, pašlakstome aliejumi.
Dabar dedame į lovelius paruoštą įdarą.
Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Pabarstome ant viršaus tarkuoto sūrio ir patiekiam su virtomis bulvėmis arba ryžiais.
Labai skanu!

Receptą atsiuntė Estonia

Komentarai (16)


  • Laura 2016-04-22 12:07

    Labai labai skanu!! Ir draugams patiko!!! :)


  • gal but kvaila klausima uzduosiu 2015-06-19 14:23

    o isskaptuotus baklazanus ismesti ar panaudoti?


  • Vilma 2015-05-01 22:15

    Jau kelinta karta kepu!labai skanu,aciu uz recepta!


  • iracka 2014-09-07 19:24

    reikia isbandit


  • spigliukas 2014-09-07 18:20

    Kaip tik turiu du baklazanus :-) Ryt gaminsiu.


  • egle.... 2014-07-07 15:33

    vajeee,va gaminu jau,o kur deti ta nekepta antra isskaptuota baklazano viduriuka? :))


  • gabi 2012-01-24 12:39

    Labai skanu, aciu uz recepta. Labai lengvas maistas, tiesiog tirpo burnoj. :super:


  • Laura 2011-07-09 20:37

    Puikus receptas, labai skanu:) :super:


  • kazkas 2011-06-07 18:23

    labai skanu verta isbandyt!


  • recepto seimininke 2011-05-03 19:14

    einu kepti,manau bus labai skanu...:) %-) :-D


Daugiau receptų