
2 vienetai | baklažanų | |
300 gramų | vištos filė | |
1 vienetas | morkų (vidutinio dydžio) | |
1 vienetas | paprikų (kas nemėgsta, vietoj paprikos gali rinktis kelis pievagrybius) | |
200 gramų | grietinėlės | |
150 gramų | sūris | |
1 vienetas | svogūnų | |
šiek tiek | juodųjų pipirų | |
šiek tiek | druskos | |
Kepimui: | ||
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
Vištienos filė paverdama 10 minučių vandenyje.
Taip pat supjaustome vištieną ir viską trumpai (apie 5 min.) pakepiname, bet neiškepame. Tada pagardiname prieskoniais ir viską užpilame grietinėle. Dar kelias minutes pakaitiname ir išjungiame keptuvę.
Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Pabarstome ant viršaus tarkuoto sūrio ir patiekiam su virtomis bulvėmis arba ryžiais.
Labai skanu!
Kepti baklažanai su vištiena

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
- Baklažanai, 2 vienetai
- Vištienos filė, 300 gramų
- Morkos, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Paprika, kas nemėgsta, vietoj paprikos gali rinktis kelis pievagrybius, 1 vienetas
- Grietinėlė, 200 gramų
- Sūris, 150 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Juodieji pipirai
- Druska
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Baklažanus perpjauname išilgai per pusę ir palaikome 30 minučių sūdytame šaltame vandenyje.
Vištienos filė paverdama 10 minučių vandenyje.Į keptuvę beriame kubeliais pjaustytą svogūną, papriką, tarkuotą morką, iš vieno baklažano (jau kai pamirko 30 min) išskaptuojame vidų, supjaustome kubeliais ir kartu beriame į keptuvę su kitomis daržovėmis.
Taip pat supjaustome vištieną ir viską trumpai (apie 5 min.) pakepiname, bet neiškepame. Tada pagardiname prieskoniais ir viską užpilame grietinėle. Dar kelias minutes pakaitiname ir išjungiame keptuvę.Išskaptuojame likusį baklažaną. Sudedame lovelius į kepimui skirtą indą, pašlakstome aliejumi. Sudedame į lovelius paruoštą įdarą.
Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Pabarstome ant viršaus tarkuoto sūrio ir patiekiam su virtomis bulvėmis arba ryžiais.
Labai skanu!
Komentarai (16)
Labai labai skanu!! Ir draugams patiko!!! :)
o isskaptuotus baklazanus ismesti ar panaudoti?
Jau kelinta karta kepu!labai skanu,aciu uz recepta!
reikia isbandit
Kaip tik turiu du baklazanus :-) Ryt gaminsiu.
vajeee,va gaminu jau,o kur deti ta nekepta antra isskaptuota baklazano viduriuka? :))
Labai skanu, aciu uz recepta. Labai lengvas maistas, tiesiog tirpo burnoj. :super:
Puikus receptas, labai skanu:) :super:
labai skanu verta isbandyt!
einu kepti,manau bus labai skanu...:) %-) :-D