Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepti koldūnai su grybų padažu
AUTORIUS:
Urtė
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas krakmolo
2 vienetai svogūnų
400 gramų kiaulės faršo
3 vienetai kiaušinių
750 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
250 mililitrų vandens (+ 1 v. š.)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
100 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių
4 vienetai grybų (pvz., Šampinjonai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai užvirinkite 250 ml vandens, sudėkite sviestą, aliejų druską.
Kai sviestas ištirps, po truputį berkite 250 g miltų ir pastoviai maišykite šaukštu arba mentele. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
Gautą masę palikite atvėsti.
Kai atvės, įmuškite po 1 kiaušinį į tešlą ir gerai išsukite.
Vėliau suberkite likusius miltus (tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga).
Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - tokiu atveju ji būna dar skanesnė.
Įdarui į faršą įdėkite 1 susmulkintą svogūną, įberkite prieskonių, įpilkite šaukštą vandens
Iškočiokite tešlą ir formuokite koldūnus.
Suformuotus koldūnus apkepkite keptuvėje su aliejumi.
Padažui apkepinkite grybus ir 1 susmulkintą svogūną, užpilkite su krakmolu bei prieskoniais suplaktu pienu ir pavirkite, kol padažas sutirštėja.
Skanaus!

Kepti koldūnai su grybų padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlai užvirinkite 250 ml vandens, sudėkite sviestą, aliejų druską.
Kai sviestas ištirps, po truputį berkite 250 g miltų ir pastoviai maišykite šaukštu arba mentele. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
Gautą masę palikite atvėsti.
Kai atvės, įmuškite po 1 kiaušinį į tešlą ir gerai išsukite.
Vėliau suberkite likusius miltus (tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga).
Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - tokiu atveju ji būna dar skanesnė.
Įdarui į faršą įdėkite 1 susmulkintą svogūną, įberkite prieskonių, įpilkite šaukštą vandens
Iškočiokite tešlą ir formuokite koldūnus.
Suformuotus koldūnus apkepkite keptuvėje su aliejumi.
Padažui apkepinkite grybus ir 1 susmulkintą svogūną, užpilkite su krakmolu bei prieskoniais suplaktu pienu ir pavirkite, kol padažas sutirštėja.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Urtė

Komentarai


Daugiau receptų