Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepti plikytos tešlos koldūnai
AUTORIUS:
Vicky
INGREDIENTAI:
1 vienetas svogūnų
400 gramų kiaulės faršo
3 vienetai kiaušinių
750 mililitrų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
100 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užvirinkite puode vandenį ir įdėkite į jį sviestą bei 1 a. š. druskos.
Kai sviestas ištirps, po truputį berkite miltus ir pastoviai maišykite šaukštu. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
Gautą masę palikite atvėsti.
Kai atvės, įmuškite į tešlą po 1 kiaušinį ir gerai išsukite.
Vėliau suberkite likusius miltus (miltų sunaudojau šiek tiek mažiau - tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga).
Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - būna net skanesnė.
Tešlą iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius ir kiekvieną įdarykite kiaulienos faršo bei susmulkinto svogūno (su prieskoniais) įdaru.
Suformuotus koldūnus kepkite.
Patiekite su mėgstamu padažu.
Skanaus!

Kepti plikytos tešlos koldūnai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Užvirinkite puode vandenį ir įdėkite į jį sviestą bei 1 a. š. druskos.
Kai sviestas ištirps, po truputį berkite miltus ir pastoviai maišykite šaukštu. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
Gautą masę palikite atvėsti.
Kai atvės, įmuškite į tešlą po 1 kiaušinį ir gerai išsukite.
Vėliau suberkite likusius miltus (miltų sunaudojau šiek tiek mažiau - tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga).
Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - būna net skanesnė.
Tešlą iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius ir kiekvieną įdarykite kiaulienos faršo bei susmulkinto svogūno (su prieskoniais) įdaru.
Suformuotus koldūnus kepkite.
Patiekite su mėgstamu padažu.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Vicky

Komentarai


Daugiau receptų