Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepti virtų bulvių kukuliukai
AUTORIUS:
Neringa
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis bazilikų (smulkintas, džiovintas)
1 kilogramas bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas kiaušinių
8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
1 arbatinis šaukštelis žalumynų (smulkinti, džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirkite pasūdytame vandenyje bulves su lupyna.
Bulvėms išvirus, jas nusunkite ir palikite pravėsti.
Pravėsusias bulves nulupkite ir sumalkite.
Į dubenį su maltomis bulvėmis įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, baziliką, žalumynus, paskaninkite druska bei pipirais ir viską gerai išminkykite.
Jei Jūsų naudojamos bulvės bus nekrakmolingos, dar įberkite krakmolo.
Iš gautos tešlos formuokite nedidelius kukuliukus.
Dėkite kukuliukus į karštą aliejų ir kepkite, kol jie gražiai apskrus.
Iškeptus kukuliukus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.
Patiekite šiltus su mėgstamu padažu.
Taip pat, galite naudoti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.
Skanaus.

Kepti virtų bulvių kukuliukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išvirkite pasūdytame vandenyje bulves su lupyna.
Bulvėms išvirus, jas nusunkite ir palikite pravėsti.
Pravėsusias bulves nulupkite ir sumalkite.
Į dubenį su maltomis bulvėmis įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, baziliką, žalumynus, paskaninkite druska bei pipirais ir viską gerai išminkykite.
Jei Jūsų naudojamos bulvės bus nekrakmolingos, dar įberkite krakmolo.
Iš gautos tešlos formuokite nedidelius kukuliukus.
Dėkite kukuliukus į karštą aliejų ir kepkite, kol jie gražiai apskrus.
Iškeptus kukuliukus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.
Patiekite šiltus su mėgstamu padažu.
Taip pat, galite naudoti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa

Komentarai (12)


  • Robertas 2019-01-28 08:35

    SveikiSveiki.atrodo labai skaniai! Butinai pagaminsiu.bet kokio didzio turi but kukiliai ir kokioje temperaturoje kepti?


  • [email protected] 2014-11-06 14:54

    Vau


  • irina 2014-09-28 11:26

    Aciu uz puiki recepta :-)


  • Eivina 2014-08-28 17:38

    Pabandžiau ir labai patiko.:)) Ir paprasta ir labai sotu, o ir labai skanu. Liuks.:)


  • as 2014-07-23 15:30

    senas geras receptas ,nuo pat vaikystes zinau sita skanu patiekaliuka :)


  • danute 2014-05-19 21:21

    Zinau l skanu bet jei turit galimybe idekit smulkiai pjaustyto kubeliais fermentinio suririausia rokiskio ir as darau pirstelius ir verdu aliejuj kol graziai pagels vyrai l megsta prie alaus o vaikams labai patinka skonis o mamoms gaminti ir vaisinti


  • Pffffffffffffffffff 2014-01-10 13:29

    Keisti tie žmonės. Čia jau ne pirmas, kuris viską, kas iš virtų bulvių vadina žemaičių blynais. Iš kur toks bukumas?


  • (anonimas) 2012-12-03 12:42

    zemaiciu blynai be mesos.


  • Jore 2012-08-09 13:59

    mes panasius gaminame, bet dar i ta bulviu mase imaisome tarkuoto fermentinio surio ir kubeliais supjaustytos desryte. O padaza darome majonezas sumaisytas su pomidaru padazu ir cesnaku. Labai skanu:)


  • Simona 2012-02-24 12:28

    bandysim, kaska panasaus jau esu bandziusi, patiko ;-)


Daugiau receptų