Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Keptos bulvės folijoje, žarijose
AUTORIUS:
Tomas
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
50 gramų kmynų
100 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Patiekalą geriausia gaminti gamtoje, lauže. Patiekalas ypač patinka žvejams ar piknikų mėgėjams.

Jeigu bulvės šviežios, jas tereikia švariai nuplauti, kitas nuskusti. Bulvė perpjaunama per pusę (jei didesnė, mažesnėmis dalimis). Abi dalys apibarstomos bulvių prieskoniais, druska, kmynais. Tarp bulvės puselių įdedama rūkytų lašinukų riekelė. Bulvė susukama į foliją dviem sluoksniais. Paruoštuos bulvės sumetamos į laužą su daug žarijų ir tomis žarijomis užkasamos. Kepama priklausomai nuo žarijų kiekio, apie pusė valandos. Jos turi paruduoti, bet nesudegti. Iškepusios išimamos iš laužo ir valgomos po 5 min.

Keptos bulvės folijoje, žarijose

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Patiekalą geriausia gaminti gamtoje, lauže. Patiekalas ypač patinka žvejams ar piknikų mėgėjams.

Jeigu bulvės šviežios, jas tereikia švariai nuplauti, kitas nuskusti. Bulvė perpjaunama per pusę (jei didesnė, mažesnėmis dalimis). Abi dalys apibarstomos bulvių prieskoniais, druska, kmynais. Tarp bulvės puselių įdedama rūkytų lašinukų riekelė. Bulvė susukama į foliją dviem sluoksniais. Paruoštuos bulvės sumetamos į laužą su daug žarijų ir tomis žarijomis užkasamos. Kepama priklausomai nuo žarijų kiekio, apie pusė valandos. Jos turi paruduoti, bet nesudegti. Iškepusios išimamos iš laužo ir valgomos po 5 min.

Receptą atsiuntė Tomas

Komentarai (12)


  • marius112 2012-05-02 17:29

    geras buves! :-D %-)


  • joniukas 2010-11-19 21:35

    liuxas! uzskaitau


  • Rima 2010-05-12 13:03

    niam niam kaip skanu, vel prisiminiau vaikyste, kaip mazi vaikai kepdavomes bulves lauze :super:


  • bulbinis 2010-04-13 17:56

    juoa, tai labai skanu gamtoje iskepti lauze.Mes dar darome taip.:nuskutame bulves, per puse perpjauname, iskuobeme viduriuka is abieju puse( geriau butu is didesniu bulviu) ir idedame supjaustytu rukytu lasinuku.Dailiai kaip kiausini vel abi puses i buvusios bulves sugniauziam ir ivyniojam i folija, o po to dedame i lauzo zarijas, apdedame jas ir laukiam kol paruduos folija mazdaug apie20/15min. Sis patiekalas vadinamas "vienuoliu kukelis" Labai skanu! Pabandykit, tikrai puikus uzkandis gamtoje ir labai tinka prie alaus. Skanaus!


  • javas 2010-02-25 17:04

    Bulves folijoje galima issikepti ir namie -orkaiteje .Labai skanu - pabandykit. As vidutinio dydzio bulves nuskutu , nuplaunu ir nusausinu.Tada apiberiu vegeta ir apvynioju plonomis rukytu lasinuku juostelemis. Sandariai ivynioju i folija .Kepti reikia ikaitintoj orkaiteje (apie 200c) apie valanda. :super:


  • dita 2010-02-25 14:13

    Dažnai gamtoje ruošiam šias bulves, jei yra bulvių, šašlykų ir kito maisto niekas nebenori. Skaniausiai iškepa, jei iki pusiaunakčio kūrenam didelį laužą, o ryte atsiranda vienas didvyris, kuris sumeta bulves į pelenus.


  • beja 2010-02-07 09:47

    laabai skanu prie toki bulviu kastinis pabandykit :super:


  • niukas 2009-08-19 22:49

    ir is vis visa ta reikala galima supjaustyt kubeliais,morkyte dadet,surio ir ko tik yra atliekamo saldytuve. dar zirniuku ,pomidoriuka,rauginta agurkeli. kuo storiau folijos.20-30min zarijose ir skanaus :super:


  • Erika 2009-07-01 23:51

    :super: ismeginsiu jau sy sestadieni:) aciu ;-)


  • Lijundra 2009-02-12 23:47

    Gerai, kai saulė patekės... o:-)


Daugiau receptų