Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Keptos voveraitės
AUTORIUS:
Lijana
INGREDIENTAI:
šiek tiek krapų (švieži)
500 gramų voveraičių
šiek tiek druskos
40 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
0.5 vieneto sultinio (grybų, kubelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šviežias voveraites gerai nuplauname ir susmulkiname, bet ne per smulkiai - maži grybukai tegul lieka nesmulkinti. Keptuvėje ištirpdyti sviestą ir kepinti voveraites, kol išgaruos jų sultys. Tuomet dėti grietinę, smulkintus šviežius krapus, įtrupinti pusę kubelio grybų sultinio ir uždengus dangčiu patroškinti dar keletą minučių. Jeigu trūksta sūrumo, pagal skonį padruskinkite. Skaniausia valgyti su virtomis šviežiomis bulvėmis. Tinka ir kaip garnyras prie mėsos.

Keptos voveraitės

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šviežias voveraites gerai nuplauname ir susmulkiname, bet ne per smulkiai - maži grybukai tegul lieka nesmulkinti. Keptuvėje ištirpdyti sviestą ir kepinti voveraites, kol išgaruos jų sultys. Tuomet dėti grietinę, smulkintus šviežius krapus, įtrupinti pusę kubelio grybų sultinio ir uždengus dangčiu patroškinti dar keletą minučių. Jeigu trūksta sūrumo, pagal skonį padruskinkite. Skaniausia valgyti su virtomis šviežiomis bulvėmis. Tinka ir kaip garnyras prie mėsos.

Receptą atsiuntė Lijana

Komentarai (16)


  • Rana tukaa tukas 2017-08-17 12:39

    Ar reikia virti grybus????


  • Antanas 2017-07-02 16:16

    Super


  • elina 2012-08-08 15:52

    ziurint kur uzsienyje,jei tai silti krastai tai taip,bet pvz europoje auga grybai visokie,bet ten nepriimta ju rinkti...net baravyku!Geriau valgys sampinjonus.......


  • ppuppsica 2012-08-08 13:11

    labai skaniai skamba ir atrodo, bet man dar trūktų čia svogūniuko galvos pakepint kartu... :DD Bet čia tik mano nuomonė... :super:


  • pikciuka 2012-07-29 15:03

    tai daznai darau. skonis nuostabus :)) :bravo: :taip:


  • genute 2011-08-08 18:11

    o virti nereikia grybu?????? %-)


  • zivile 2011-08-07 20:26

    super senas geras receptas :-)


  • zivile 2011-08-07 20:23

    super senas geras receptas :-)


  • rokas 2010-08-22 14:01

    skanu :super: :super:


  • Justinas 2010-08-08 17:27

    Sveiki, zinokit pasigaminkit mielieji sias voveraites, jos tiesiog nuostabios, skonis nepakartojamas. :-) :-D
    :-D


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...