Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiaulės nugarinė
AUTORIUS:
Šarūnas
INGREDIENTAI:
1 vienetas kiaulės nugarinės
šiek tiek druskos (jūros)
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nugarinėje padaryt įpjovas, jas ištrinti druskos ir žolių mišiniu (tinka čiobrelis, rozmarinas, o tokios švelnios žolės, kaip petražolės ar krapai, netinka).

Kiaulieną reikėtų kepti 200°C temperatūros orkaitėje, kad kepsnio viduje būtų 65 laipsnių temperatūra. Jei neturite termometro, įsmeikite į vidų mažą peilį, suskaičiuokite iki dešimt ir prilieskite prie lūpų - peilis turi būti labai šiltas (bet nekarštas!!!) - tada iškepė.

Skanaus.

Kiaulės nugarinė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nugarinėje padaryt įpjovas, jas ištrinti druskos ir žolių mišiniu (tinka čiobrelis, rozmarinas, o tokios švelnios žolės, kaip petražolės ar krapai, netinka).

Kiaulieną reikėtų kepti 200°C temperatūros orkaitėje, kad kepsnio viduje būtų 65 laipsnių temperatūra. Jei neturite termometro, įsmeikite į vidų mažą peilį, suskaičiuokite iki dešimt ir prilieskite prie lūpų - peilis turi būti labai šiltas (bet nekarštas!!!) - tada iškepė.

Skanaus.

Receptą atsiuntė Šarūnas

Komentarai (10)


  • olivija 2015-06-07 13:47

    Kas per mato vienetas. Nugarine 1 vienetas. Siaip yra naudojamas svorio matas. Arba prasau parasykite kiek laiko trunka kepti 1 kg. nugarines 200 temp. Tada isiskaiciuoti galima.


  • Miau 2012-01-25 21:38

    Bet tai tikrai, kokioj temperaturoj kepti ir kiek ilgai parasyti tai pamirso... tai ka man po 15 min ir pradet baksnoti savo kepsni??? kas is jo liks? reiktu biski atidziau rasyti.


  • genute 2011-04-11 18:39

    kazkoks neiskepes su kraujais biski :-p


  • Dovile 2011-04-11 11:29

    Manau aprasyta viskas risliai, nejaugi zmogus turi rasyti reikia deti prieskoni tada istrinti, galima sukamaisiais judesiais... :-D parasyta kokie prieskoniai netinka, viskas gerai, gaminau, skanu :super:


  • Auguste 2010-08-18 13:52

    kiek laiko kepa apytikslei? :-)


  • Rasa20 2010-01-24 13:19

    labai neaskiai ir nerisliai viskas aprasyta,


  • Kamila 2009-11-20 20:30

    Varau kepti :soku: stovi gabalas mesos su kaulu iskepsiu orkaiteje,vyriukas grizes po darbo gales suvalgyti :myliu:


  • agne 2009-10-17 11:21

    nu va pabandziau padaryt panasiai,bus matyt kas cia gausis,dabar marinuojasi ;)


  • Giedrius 2009-01-13 21:27

    :-D Na peilį turbūt nebūtina iškart prie lūpų... :-D pradžiai galima ir pirštu atsargiai patikrint ar neperkarštas ;-)


  • megeja 2009-01-13 19:35

    Na tokiu eksperimentu su peiliu tikrai neatlikineciau :galvoju:


Daugiau receptų