Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiauliena su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
350 gramų ananasų (marinuoti)
3 valgomieji šaukštai krakmolo
2 vienetai morkų
1 vienetas paprikų (žalioji)
500 gramų kiaulienos (nugarinė, arba kumpis)
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai sojos padažo
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Padažui reikės:

2/3 stiklinės pomidorų padažo
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas cukraus
trupučio čili pipiro miltelių (tinka ir šviežias, susmulkintas)

Iš pradžių atrodo, kad sudėtingas patiekalas, bet iš tikrųjų jo gaminimas susideda iš 3 žingsnių:

1. Akpekam daržoves
2. Apkepam mėsą
3. Vską sumaišom su padažu.

O dabar smulkiau.

Kiaulieną supjaustome plonais gabalėliais ir gerai išmušame. Išmuštus gabalėlius dar pasmulkiname, kad gautųsi 2-3 cm dydžio. Apšlakstome sojos padažu ir paliekame marinuotis. Jokių kitų prieskonių daugiau nereikia.

Morkas supjaustome šiaudeliais, papriką - maždaug 2 cm gabaliukais, ananasą - taip pat.

Aliejuje kepinam daržoves. Pirmiausia dedame morkas, po kokių 5 min - papriką ir galiausiai - ananaso gabaliukus. Ilgai kepinti nereikia, kad per daug nesuminkštėtų. Daržovės turėtų būti pakankamai traškios. Atidedame jas į šalį ir kepinam kiaulieną.

Sojos padaže pamarinuotus mėsytės gabalėlius voliojame į 50/50 sumaišytus miltus su krakmolu ir dedam į keptuvę. Ant stiprios ugnies neilgai, vis pavartydami apkepinam.

Kol kepa mėsa, pasigaminam padažą. Į 2/3 stiklinės pomidorų padažo įlašinam citrinos sulčių, dedam čili pipiro miltelių, arba smulkinto šviežio (jeigu aštriai nemėgstate, galite nedėti) bei artipilnį šaukštą cukraus. Išmaišome.

Į keptuvę, kurioje jau baigia kepti mėsa, sudedame apkeptas daržoves, supilam padažiuką bei viską dar keletą minučių patroškiname.

Valgome su virtais ryžiais.

Skanaus!

Kiauliena su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Padažui reikės:

2/3 stiklinės pomidorų padažo
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas cukraus
trupučio čili pipiro miltelių (tinka ir šviežias, susmulkintas)

Iš pradžių atrodo, kad sudėtingas patiekalas, bet iš tikrųjų jo gaminimas susideda iš 3 žingsnių:

1. Akpekam daržoves
2. Apkepam mėsą
3. Vską sumaišom su padažu.

O dabar smulkiau.

Kiaulieną supjaustome plonais gabalėliais ir gerai išmušame. Išmuštus gabalėlius dar pasmulkiname, kad gautųsi 2-3 cm dydžio. Apšlakstome sojos padažu ir paliekame marinuotis. Jokių kitų prieskonių daugiau nereikia.

Morkas supjaustome šiaudeliais, papriką - maždaug 2 cm gabaliukais, ananasą - taip pat.

Aliejuje kepinam daržoves. Pirmiausia dedame morkas, po kokių 5 min - papriką ir galiausiai - ananaso gabaliukus. Ilgai kepinti nereikia, kad per daug nesuminkštėtų. Daržovės turėtų būti pakankamai traškios. Atidedame jas į šalį ir kepinam kiaulieną.

Sojos padaže pamarinuotus mėsytės gabalėlius voliojame į 50/50 sumaišytus miltus su krakmolu ir dedam į keptuvę. Ant stiprios ugnies neilgai, vis pavartydami apkepinam.

Kol kepa mėsa, pasigaminam padažą. Į 2/3 stiklinės pomidorų padažo įlašinam citrinos sulčių, dedam čili pipiro miltelių, arba smulkinto šviežio (jeigu aštriai nemėgstate, galite nedėti) bei artipilnį šaukštą cukraus. Išmaišome.

Į keptuvę, kurioje jau baigia kepti mėsa, sudedame apkeptas daržoves, supilam padažiuką bei viską dar keletą minučių patroškiname.

Valgome su virtais ryžiais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (58)


  • Taura 2018-06-18 16:09

    Nu super . Labai skaniai isejo , tik vietoj 1 sauksto cukrais dejau viena a.s. ir du a.s. druskos. Taip pat pridejau prie darzoviu svoguna . :)


  • Daiva 2017-04-20 22:01

    Mums buvo per saldu,todėl idėjom vėliau druskos,tai bent skonis atsirado. Kitą kartą jei gaminciau, tai deciau mažiau cukraus ir pakepinciau svogūnų kartu su minėtomis daržovėmis.


  • Judita 2017-01-21 16:54

    Labai skanu :-)


  • Ieva 2015-11-27 15:33

    cesnakas,cukrus,pomidoru padazas ir actas,geresnis derinys,siam patiekalui,pabandykit!;)


  • grazvydas 2012-06-21 18:49

    puikus patiekalas, teko pasigamint, dadejau dar svogunu, nes be ju kinietiska virtuve beveik neisivaizduojama ir raudonu pupeliu, tai zmona labai isgyre, vertinu 10/10 :super:


  • Jovita 2011-06-21 11:06

    galima daryti net kitaip yra pirkti saldziarugstis padazas ir darzoves gali buti galdytos ura specialios kinu virtuvei o seip skanu :)


  • truksta zodziu 2011-05-17 23:09

    cia fantazija taip gamint? :D
    as uz tai ir rasau taip kad as vis virtuvej ir ledziu savo laisvalaikius nes man patink gamint. Bet cia tai apsurdas ypac tie ryziai:D


  • Aneta 2011-04-23 13:59

    Labai geras receptukas. Skanumelis :super:

    O tas ar ta, kur pasivadines "truksta zodziu", fantazijos maisto gaminimo srity visiskai neturi. uzjauciu...


  • Daiva 2011-03-01 09:45

    Geras receptukas :super: Gal ir ne visai kinietiškas, bet skanu :-)


  • Kristina 2011-01-20 17:47

    Labai skanu, ką tik pasigaminau :) puikus receptukas meniu paįvairinimui :) :super2:


Daugiau receptų