
350 gramų | ananasų (marinuoti) |
3 valgomieji šaukštai | krakmolo |
2 vienetai | morkų |
1 vienetas | paprikų (žalioji) |
500 gramų | kiaulienos (nugarinė, arba kumpis) |
3 valgomieji šaukštai | kvietinių miltų |
3 valgomieji šaukštai | sojos padažo |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
2/3 stiklinės pomidorų padažo
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas cukraus
trupučio čili pipiro miltelių (tinka ir šviežias, susmulkintas)
Iš pradžių atrodo, kad sudėtingas patiekalas, bet iš tikrųjų jo gaminimas susideda iš 3 žingsnių:
1. Akpekam daržoves
2. Apkepam mėsą
3. Vską sumaišom su padažu.
O dabar smulkiau.
Kiaulieną supjaustome plonais gabalėliais ir gerai išmušame. Išmuštus gabalėlius dar pasmulkiname, kad gautųsi 2-3 cm dydžio. Apšlakstome sojos padažu ir paliekame marinuotis. Jokių kitų prieskonių daugiau nereikia.
Morkas supjaustome šiaudeliais, papriką - maždaug 2 cm gabaliukais, ananasą - taip pat.
Aliejuje kepinam daržoves. Pirmiausia dedame morkas, po kokių 5 min - papriką ir galiausiai - ananaso gabaliukus. Ilgai kepinti nereikia, kad per daug nesuminkštėtų. Daržovės turėtų būti pakankamai traškios. Atidedame jas į šalį ir kepinam kiaulieną.
Sojos padaže pamarinuotus mėsytės gabalėlius voliojame į 50/50 sumaišytus miltus su krakmolu ir dedam į keptuvę. Ant stiprios ugnies neilgai, vis pavartydami apkepinam.
Kol kepa mėsa, pasigaminam padažą. Į 2/3 stiklinės pomidorų padažo įlašinam citrinos sulčių, dedam čili pipiro miltelių, arba smulkinto šviežio (jeigu aštriai nemėgstate, galite nedėti) bei artipilnį šaukštą cukraus. Išmaišome.
Į keptuvę, kurioje jau baigia kepti mėsa, sudedame apkeptas daržoves, supilam padažiuką bei viską dar keletą minučių patroškiname.
Valgome su virtais ryžiais.
Skanaus!
Kiauliena su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže

- Ananasai, marinuoti, 350 gramų
- Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
- Morkos, 2 vienetai
- Paprika, žalioji, 1 vienetas
- Kiauliena, nugarinė, arba kumpis, 500 gramų
- Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Aliejus, kepimui
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Padažui reikės:
2/3 stiklinės pomidorų padažo
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas cukraus
trupučio čili pipiro miltelių (tinka ir šviežias, susmulkintas)
Iš pradžių atrodo, kad sudėtingas patiekalas, bet iš tikrųjų jo gaminimas susideda iš 3 žingsnių:
1. Akpekam daržoves
2. Apkepam mėsą
3. Vską sumaišom su padažu.
O dabar smulkiau.
Kiaulieną supjaustome plonais gabalėliais ir gerai išmušame. Išmuštus gabalėlius dar pasmulkiname, kad gautųsi 2-3 cm dydžio. Apšlakstome sojos padažu ir paliekame marinuotis. Jokių kitų prieskonių daugiau nereikia.
Morkas supjaustome šiaudeliais, papriką - maždaug 2 cm gabaliukais, ananasą - taip pat.
Aliejuje kepinam daržoves. Pirmiausia dedame morkas, po kokių 5 min - papriką ir galiausiai - ananaso gabaliukus. Ilgai kepinti nereikia, kad per daug nesuminkštėtų. Daržovės turėtų būti pakankamai traškios. Atidedame jas į šalį ir kepinam kiaulieną.
Sojos padaže pamarinuotus mėsytės gabalėlius voliojame į 50/50 sumaišytus miltus su krakmolu ir dedam į keptuvę. Ant stiprios ugnies neilgai, vis pavartydami apkepinam.
Kol kepa mėsa, pasigaminam padažą. Į 2/3 stiklinės pomidorų padažo įlašinam citrinos sulčių, dedam čili pipiro miltelių, arba smulkinto šviežio (jeigu aštriai nemėgstate, galite nedėti) bei artipilnį šaukštą cukraus. Išmaišome.
Į keptuvę, kurioje jau baigia kepti mėsa, sudedame apkeptas daržoves, supilam padažiuką bei viską dar keletą minučių patroškiname.
Valgome su virtais ryžiais.
Skanaus!
Komentarai (58)
Nu super . Labai skaniai isejo , tik vietoj 1 sauksto cukrais dejau viena a.s. ir du a.s. druskos. Taip pat pridejau prie darzoviu svoguna . :)
Mums buvo per saldu,todėl idėjom vėliau druskos,tai bent skonis atsirado. Kitą kartą jei gaminciau, tai deciau mažiau cukraus ir pakepinciau svogūnų kartu su minėtomis daržovėmis.
Labai skanu :-)
cesnakas,cukrus,pomidoru padazas ir actas,geresnis derinys,siam patiekalui,pabandykit!;)
puikus patiekalas, teko pasigamint, dadejau dar svogunu, nes be ju kinietiska virtuve beveik neisivaizduojama ir raudonu pupeliu, tai zmona labai isgyre, vertinu 10/10 :super:
galima daryti net kitaip yra pirkti saldziarugstis padazas ir darzoves gali buti galdytos ura specialios kinu virtuvei o seip skanu :)
cia fantazija taip gamint? :D
as uz tai ir rasau taip kad as vis virtuvej ir ledziu savo laisvalaikius nes man patink gamint. Bet cia tai apsurdas ypac tie ryziai:D
Labai geras receptukas. Skanumelis :super:
O tas ar ta, kur pasivadines "truksta zodziu", fantazijos maisto gaminimo srity visiskai neturi. uzjauciu...
Geras receptukas :super: Gal ir ne visai kinietiškas, bet skanu :-)
Labai skanu, ką tik pasigaminau :) puikus receptukas meniu paįvairinimui :) :super2: