Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiauliena su ryžiais ir ananasais
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
6 vienetai ananasų (griežinėliai)
3 valgomieji šaukštai ananasų (sultys)
0.25 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas)
1 valgomasis šaukštas cukraus
3 vienetai gvazdikėlių
0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų (malta)
0.25 arbatinio šaukštelio kardamono
250 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulienos (neriebi)
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa supjaustoma kiaušinio dydžio gabalėliais ir kartu su kalendra, gvazdikėliais bei smulkiai supjaustytu svogūnu apkepinama įkaitintame svieste. Kepama 10 min., visą laiką maišant. Tuomet įpilama stiklinė vandens ir troškinama, kol viskas suminkštėja. Virti ryžiai sumaišomi su 3 griežinėliais supjaustytų ananasų. Mėsa sumaišoma su paruoštu padažu ir sudedama į keptuvą, ant jos sukrečiami ryžiai, paviršius apibarstomas cinamonu, kardamonu ir apšlakstomas 2—3 šaukštais vandens. Likę ananaso griežinėliai sumaišomi su ananaso sultimis bei šaukštu cukraus, pakaitinami ant nedidelės ugnies, kol parausta, ir sukrečiami ant ryžių. Apkepas uždengiamas ir kepamas orkaitėje 10 min.

Kiauliena su ryžiais ir ananasais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mėsa supjaustoma kiaušinio dydžio gabalėliais ir kartu su kalendra, gvazdikėliais bei smulkiai supjaustytu svogūnu apkepinama įkaitintame svieste. Kepama 10 min., visą laiką maišant. Tuomet įpilama stiklinė vandens ir troškinama, kol viskas suminkštėja. Virti ryžiai sumaišomi su 3 griežinėliais supjaustytų ananasų. Mėsa sumaišoma su paruoštu padažu ir sudedama į keptuvą, ant jos sukrečiami ryžiai, paviršius apibarstomas cinamonu, kardamonu ir apšlakstomas 2—3 šaukštais vandens. Likę ananaso griežinėliai sumaišomi su ananaso sultimis bei šaukštu cukraus, pakaitinami ant nedidelės ugnies, kol parausta, ir sukrečiami ant ryžių. Apkepas uždengiamas ir kepamas orkaitėje 10 min.

Komentarai (11)


  • Sandra 2011-08-11 14:26

    isties neblogas receptas :) man asmeniskai patiko.tik va,mano draugui..ne..beje,jis indusas.prase daugiau nebeieskoti neva indisku receptu internete..indu patiekalus mokausi gaminti pas ji namuose ;)


  • Kornelija 2011-03-30 22:11

    Nuo kada indai nevalgo kiaulienos :-D ,cia kazkas sujuokino ,mano vyras taip pat indas ir valgo kiauliena jie negali valgyti tik jautienos


  • korsika 2011-01-04 22:36

    nepasakyciau,kad cia indiskas patiekalas..mano vyras indas,todel drasiai sakau,kad jie kiaulienos nevalgo..ju tikejimas priima tik vistiena.. :-) bet siaip labai skanu.. :super:


  • Vitalija 2010-06-22 14:27

    :[email protected]


  • Čiauškutė 2009-04-03 18:45

    kita karta, kai gaminsi ka nors is indu virtuves, nufotografuok :) o:-)


  • Virgis 2009-04-03 17:14

    Zinok nuotrauku nepadariau :-( , gal ir be reikalo. Tada ne tas galvoje buvo, sukosi mintys kaip cia viskas gausis.
    Bet tikrai vertas demesio gaminelis :super:


  • Neragavusi indiskos virtuves patiekalu 2009-04-02 21:36

    Virgi, o gal turi nuotrauku parodyt, kaip gavosi? o:-)


  • (anonimas) 2009-04-02 18:36

    :parselis:


  • Virgis 2009-02-12 22:23

    bet žiurejau kas dar neidėta iš sarašo :-( , ir iš ju padariau padaža ;-) . tai buvo ananasu sultys ir citrinu sultys :) :-)
    Galutinis varijantas gavosi geras! :super: saldžiarūkštis plovas, skanus. Mėsa manau turėtu būti truputi smulkiau supjaustita nei kiaušinio dydžio, nes labai ilgai troškinasi.
    :-( Patariu pabandyti visiems!!! :super:


  • Deep 2009-02-12 20:53

    Na tikrai, reikia pafantazuoti...


Daugiau receptų