Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiaulienos kukuliukai su porų ir krienų padažu
AUTORIUS:
Gražina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 valgomasis šaukštas krienų
1 vienetas morkų
1.5 valgomojo šaukšto petražolių (kapotos)
2 vienetai porų ((baltos dalys))
250 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (malti)
50 mililitrų grietinėlės (30 % riebumo)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
1.5 litro sultinio (vištienos arba daržovių)
šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiam patiekalui puikiai tinka ir paukštiena.
Kiaulienos faršą sumaišyti su kiaušiniu, petražolėmis, džiūvėsėliais, druska, pipirais ir kiaulienos prieskoniais.
Iš gautos masės suformuoti vidutinio dydžio kamuoliukus ir sudėti į puodą su sultiniu.
Virti apie 30 min.
Padažui perpjauti baltąsias porų dalis per pusę išilgai ir tada supjaustyti juostelėmis.
Sutarkuoti morką.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti jame apie 5 min. porus bei morką.
Daržovėms apkepus, suberti miltus ir išmaišyti.
Tada supilti 1 stiklinę sultinio, likusio nuo mėsos virimo, ir patroškinti apie 3 min..
Sudėti kukulius, grietinėlę, krienus ir gerai sumaišyti.
Paskaninti viską druska bei pipirais ir, uždengus, patroškinti apie 5-8 min.
Patiekti karštus su bulvėmis bei daržovėmis.
Skanaus.

Kiaulienos kukuliukai su porų ir krienų padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šiam patiekalui puikiai tinka ir paukštiena.
Kiaulienos faršą sumaišyti su kiaušiniu, petražolėmis, džiūvėsėliais, druska, pipirais ir kiaulienos prieskoniais.
Iš gautos masės suformuoti vidutinio dydžio kamuoliukus ir sudėti į puodą su sultiniu.
Virti apie 30 min.
Padažui perpjauti baltąsias porų dalis per pusę išilgai ir tada supjaustyti juostelėmis.
Sutarkuoti morką.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti jame apie 5 min. porus bei morką.
Daržovėms apkepus, suberti miltus ir išmaišyti.
Tada supilti 1 stiklinę sultinio, likusio nuo mėsos virimo, ir patroškinti apie 3 min..
Sudėti kukulius, grietinėlę, krienus ir gerai sumaišyti.
Paskaninti viską druska bei pipirais ir, uždengus, patroškinti apie 5-8 min.
Patiekti karštus su bulvėmis bei daržovėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Gražina

Komentarai (6)


  • Laura 2021-07-25 14:15

    Skanu:)


  • ingrida 2016-04-07 17:15

    Laaabai skanu o padaziukas mmm :)


  • ilona 2013-10-19 10:04

    Einu gaminti. :-p


  • daivadaiva685 2012-09-17 19:49

    as dejau baltus, bet manau jokio skirtumo, nes ju dedasi tik 1 saukstas ;-)


  • daivadaiva685 2012-09-17 19:48

    Labai skanu, net mano vyras kuri nemeksta kukuliuku, tai labai skaniai valge ir gyre padaziukaaaaa :super:


  • Lina 2012-04-13 12:09

    Skaniai atrodo receptukas,suviliojo,tik va iškilo klausimas kokius krienus dėti baltus ar raudonus? ;-)


Daugiau receptų