Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiaulienos rūkyta dešra
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
20 gramų cukraus
10 gramų juodųjų pipirų (malti)
3 gramai muskato (trintas)
7 kilogramai kiaulienos (raumenys)
3 kilogramai kiaulės lašinių
300 gramų druskos
5 gramai kvapiųjų pipirų (malti)
3 gramai salietros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dešroms skirtą mėsą gerai atvėsinkite, tik nesušaldykite, nelieskite jos šlapiomis rankomis, viskas turi būti švaru. Pašalinkite iš mėsos plėves ir sausgysles. Kiaulieną smulkiai supjaustykite ar sumalkite aštria mėsmale per stambų sietelį, lašinius supjaustykite 0,5-1cm storio gabalėliais. Lašiniai neturi būti minkšti ar patižę. Sudėkite į susmulkintą mėsą supjaustytus lašinius, druską, cukrų, salietrą, prieskonius (jei mėgstate įdėkite smulkinto česnako) ir viską lengvai išmaišykite. Minkyti nereikia, nes mėsa neturi ištižti ir apsivelti riebalais. Paruoštą mėsą suspauskite kumščio dydžio ar mažesniais gabalais, kuriuos dėkite į mėsai malti ar specialią dešroms gaminti mašinėlę ir kimškite dešras. Kimškite į paruoštas plonas kiaulių žarnas. Žarnas prikimškite kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių ir standžiai užriškite. Pagamintas dešras kabinkite ant kartelių ir laikykite 2-3 paras vėsioje patalpoje taip, kad vienos kitų nesiektų, po to perneškite į sausesnę vietą ir 3-9 paras laikykite 7-10 laipsnių temperatūroje. Apdžiuvusias dešras rūkykite iš lėto, šaltais dūmais, maždaug 12-15 laipsnių temperatūroje, 3-5 dienas. Kai rūkoma dešra įgauna tinkamą spalvą, iš rūkyklos perneškite į sausą patalpą ir laikykite 12-15 laipsnių temperatūroje.

Kiaulienos rūkyta dešra

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Dešroms skirtą mėsą gerai atvėsinkite, tik nesušaldykite, nelieskite jos šlapiomis rankomis, viskas turi būti švaru. Pašalinkite iš mėsos plėves ir sausgysles. Kiaulieną smulkiai supjaustykite ar sumalkite aštria mėsmale per stambų sietelį, lašinius supjaustykite 0,5-1cm storio gabalėliais. Lašiniai neturi būti minkšti ar patižę. Sudėkite į susmulkintą mėsą supjaustytus lašinius, druską, cukrų, salietrą, prieskonius (jei mėgstate įdėkite smulkinto česnako) ir viską lengvai išmaišykite. Minkyti nereikia, nes mėsa neturi ištižti ir apsivelti riebalais. Paruoštą mėsą suspauskite kumščio dydžio ar mažesniais gabalais, kuriuos dėkite į mėsai malti ar specialią dešroms gaminti mašinėlę ir kimškite dešras. Kimškite į paruoštas plonas kiaulių žarnas. Žarnas prikimškite kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių ir standžiai užriškite. Pagamintas dešras kabinkite ant kartelių ir laikykite 2-3 paras vėsioje patalpoje taip, kad vienos kitų nesiektų, po to perneškite į sausesnę vietą ir 3-9 paras laikykite 7-10 laipsnių temperatūroje. Apdžiuvusias dešras rūkykite iš lėto, šaltais dūmais, maždaug 12-15 laipsnių temperatūroje, 3-5 dienas. Kai rūkoma dešra įgauna tinkamą spalvą, iš rūkyklos perneškite į sausą patalpą ir laikykite 12-15 laipsnių temperatūroje.

Komentarai (6)


  • jolanta 2011-01-28 14:55

    labai skanu as pati darau ir salietra niekad dar neapsinuodijau , parduotuvej tai tikrai apsinuodyt greiciau galima


  • bardelis 2010-07-19 11:07

    Jei kas daret parasykit kaip gavosi.


  • Vitas 2009-11-21 22:44

    Geriau pasidomekite sveiku maistu, o ne salietra valgykite.


  • elinda 2009-01-12 21:49

    mesa pudama iskiria toksinus kurie nuodija oranizma, veliau tai atsiliepia visam kunui nuo pilvo putimu iki viduriu uzkietejimu ir galvos skausmu,..
    o ka ir bekalbet apie Desreles" slapianka ir pans :DD ten net mesos neraa.. zarneles ataugeles oda kaulai hemija sumalam miltuku biski spalvos biski kvapikliu ir sueina i rinka .. o mamytes verda vaikuciams mm kaip skanu :D


  • Salietrai 2009-01-12 16:51

    o kiek chemijos daugelyje kitu produktu, kuriuos vartoji, nepasidomejai?
    pats metas, tada gal isvis valgyt nustosi ;-)


  • salietra 2009-01-11 20:29

    siaubas ,tai vat koks komponentas lietuviskose desrose,tautieciu nuodijimas,basu,greitai tapsiu vegetaru


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...