Mėsa supjaustoma 3x3 cm dydžio, 5 cm storio gabaliukais, sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais svogūnais.
Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Jei naudojate 9% actą, jį reikia praskiesti 1:5 ar 1:6 santykiu. Papildomai galima įdėti kelis šaukštus majonezo bei pomidorų padažo.
Sumaišyta mėsa su svogūnais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-14 dienų. Mėsa sultingiausia būna jei marinuojasi kelias valandas.
Kepama suvėrus ant iešmo, virš įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min.
Valgoma su pomidorų padažu, raugintais agurkais, jei yra, keptomis bulvėmis, jelapenais ir kitais prie mėsos tinkančiais priedais.
Skanaus.

Kiaulienos šašlykas
INGREDIENTAI:
šiek tiek | juodųjų pipirų |
3 vienetai | svogūnų |
700 gramų | kiaulienos |
4 valgomieji šaukštai | acto |
2 stiklinės | vandens |
1 valgomasis šaukštas | druskos |
šiek tiek | prieskonių (įvairūs mėsos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos šašlykas
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, 3 vienetai
- Kiauliena, 700 gramų
- Actas, 4 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 2 stiklinės
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Prieskoniai, įvairūs mėsos
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Mėsa supjaustoma 3x3 cm dydžio, 5 cm storio gabaliukais, sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais svogūnais.
Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Jei naudojate 9% actą, jį reikia praskiesti 1:5 ar 1:6 santykiu. Papildomai galima įdėti kelis šaukštus majonezo bei pomidorų padažo.
Sumaišyta mėsa su svogūnais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-14 dienų. Mėsa sultingiausia būna jei marinuojasi kelias valandas.
Kepama suvėrus ant iešmo, virš įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min.
Valgoma su pomidorų padažu, raugintais agurkais, jei yra, keptomis bulvėmis, jelapenais ir kitais prie mėsos tinkančiais priedais.
Skanaus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (22)
Labai skanūs šašlykai !!!! Rekomenduoju !
Pats geriausias receptas labai skanūs
Komikas Tu o rašai apie šašlykus! Po 14d tavo mėsa prarugs o labiau kad su svogūnais. Jei neismanai apie kulinarija tai bent neklaidink kitų žmonių
O kad nebūtų sausi šašlai, pamaišykit mėsą 50/50 sprandinė/šoninė.
Niekas kitas taip nesugadina šašlykų kaip, šašlykų prieskoniai. Dėti reikia tik druska, pipirus ir viena maža lauro lapelį. Man labiausiai patinka su actu marinuoti, dar galima dadėti pora šaukšteliu tomatų, ant to kiekio 700g mėsos. Šį kartą pamėginsiu ant mėsos pradžiai užpilti nemažai aliejaus, kaip kažkas rekomendavo, žiuresiu kaip gausis.
Neakanus
Kaziui stovi visada, ir bobos neturi, del to ir toks piktas
Nu aisku vyrai gali ir zalia mesa praryti.....:-)
Šašlyką sugadina trys dalykai: actas, ugnis ir moteris
Jeigu norit kad mesyte butu sultinga marinuojant reikia pirmiausiai pilti ne mazai aliejaus mesa ji tesiog gerte sugere ir butinai citrinos sulciu ir aisku jusu visi kiti pamegti prieskoniukai nepamazykit ir svoguniuko tada viska gerai ismaisyti ir parai palikti marinuotis bus liuks saslykiukas!!!!