Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiaulienos šašlykas su priedais
AUTORIUS:
Vytis
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
6 vienetai svogūnų
1 kilogramas kiaulienos
4 valgomieji šaukštai acto (vyno)
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į gilų indą suberiame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, druską, pipirus, cukrų ir actą. Viską labai gerai sugrūdame grūstuvu arba traiškome rankomis svogūnus, kol jie išleis visas savo sultis. Į šį pasiruoštą marinatą sudedame supjaustytą mėsą, įpilame aliejų ir viską gerai permaišius suslegiam, paliekam marinuotis vienai parai laiko.

Priedai:
Šiuos priedus galima naudot visus kartu arba atskirai, pagal galimybes, norint pagerinti šašlyko skonį. Visi ingredientai dedami į pagrindinį marinatą.
- Sojos padažas
- Citrinos sultys (naudojamos vietoj acto arba maišant per pusę)
- Gruziniškas žolelių marinatas. (Sudėtis: ožragės sėklos, salierai, krapai, ciberžolės, pertražolės, mėtos, kalendros, bazilikai, čiobreliai, mairūnai, lauro lapai, čili pipirai)
- Medus (ištirpintu medumi galima pakeisti cukrų).
- Raudonas vyno stiklinė arba šlakelis brendžio.

Kiaulienos šašlykas su priedais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į gilų indą suberiame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, druską, pipirus, cukrų ir actą. Viską labai gerai sugrūdame grūstuvu arba traiškome rankomis svogūnus, kol jie išleis visas savo sultis. Į šį pasiruoštą marinatą sudedame supjaustytą mėsą, įpilame aliejų ir viską gerai permaišius suslegiam, paliekam marinuotis vienai parai laiko.

Priedai:
Šiuos priedus galima naudot visus kartu arba atskirai, pagal galimybes, norint pagerinti šašlyko skonį. Visi ingredientai dedami į pagrindinį marinatą.
- Sojos padažas
- Citrinos sultys (naudojamos vietoj acto arba maišant per pusę)
- Gruziniškas žolelių marinatas. (Sudėtis: ožragės sėklos, salierai, krapai, ciberžolės, pertražolės, mėtos, kalendros, bazilikai, čiobreliai, mairūnai, lauro lapai, čili pipirai)
- Medus (ištirpintu medumi galima pakeisti cukrų).
- Raudonas vyno stiklinė arba šlakelis brendžio.

Receptą atsiuntė Vytis

Komentarai (4)


  • Tomas 2013-03-02 17:28

    Naturalūs bičių produktai. Medus, žiedadulkės, bičių duonelė,....... w w w.tomobites.lt


  • Vytis 2011-07-31 13:32

    Malonu girdėti :)


  • kristina 2011-07-29 23:04

    Vyti,
    pirmą kartą pati ruošiau šašlyką :-p
    savo gimtadieniui. Išsirinkau tavo receptą, tik pamarinavus dar įmečiau visokių žolelių ir ciberžolės. :ok:
    Draugai suvalgė beveik 5 kg mėsos. Visi sakė, kad labai skanu.
    :super:
    :valgau:


  • (anonimas) 2011-06-27 19:25

    Labai labai skanu :parselis:


Daugiau receptų