Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiaušiniai „Siurprizas“
AUTORIUS:
Deimantė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų (virtos)
šiek tiek kiaušinių (lukštai, tušti)
350 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (įvairūs džiovintų daržovių)
1 arbatinis šaukštelis želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens (200 ml) ir
paliekame išbrinkti apie 20 min.
Tada pasiruošiame kiaušinių lukštus: pramušame viename kiaušinio gale nedidelę skylę ir viską iš jo išpilame.
Lukšto vidų išskalaujame verdančiu vandeniu ir juos sudedame į stovelį.
Virtas morkas supjaustome griežinėliais.
Kalmaro žiedus išverdame.
Tada į lukšto vidų sudedame kalmaro žiedą, morkas, kukurūzus.
Į užvirintą vandenį sudedame prieskonius ir ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną. Gerai išmaišome ir supilame į kiaušinių lukštus, kuriuose sudėtas įdaras.
Tada dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kai želatina bus sušalusi, lukštus atsargiai perliejame karštu vandeniu ir nulupame.
Lieka gražus spalvotas kiaušinukas.
Tai skanu ir labai puošia stalą.
Skanaus!

Kiaušiniai „Siurprizas“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens (200 ml) ir
paliekame išbrinkti apie 20 min.
Tada pasiruošiame kiaušinių lukštus: pramušame viename kiaušinio gale nedidelę skylę ir viską iš jo išpilame.
Lukšto vidų išskalaujame verdančiu vandeniu ir juos sudedame į stovelį.
Virtas morkas supjaustome griežinėliais.
Kalmaro žiedus išverdame.
Tada į lukšto vidų sudedame kalmaro žiedą, morkas, kukurūzus.
Į užvirintą vandenį sudedame prieskonius ir ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną. Gerai išmaišome ir supilame į kiaušinių lukštus, kuriuose sudėtas įdaras.
Tada dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kai želatina bus sušalusi, lukštus atsargiai perliejame karštu vandeniu ir nulupame.
Lieka gražus spalvotas kiaušinukas.
Tai skanu ir labai puošia stalą.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Deimantė

Komentarai (8)


  • ERIKA 2011-02-07 10:49

    fe.fe,fe.... %-)


  • sandraite 2010-10-21 21:21

    kokios priekabios esat, pati ideja faina . man patiko butinai helovynui pagaminsiu,aisku skyle didesne padaryt reikes ir kokia krevete ikisiu
    .


  • Juste 2010-04-14 16:03

    Aš jau išbandžiau. Labai skanu viskas nuoseklu ir aišku. O del kalmaro žiedo... taigi jis lankstus ir telpa pro "nedidelę skylę" įsiskaitykit...


  • R. 2010-04-14 13:46

    BET TAI KAIP "pro mazute" skylute ikisti kalmaro zieda?!Kazkokia nesamone... :stop:


  • Ana 2010-04-13 21:27

    man atrodo nelabai


  • Deimantė 2010-04-13 17:20

    Kalmarų žiedus buvau įrašiusi galbūt įvyko koks nesklandumas. Juk visi mes žmonės ;)


  • Eglė 2010-04-13 16:56

    jo jau tikrai nenuoseklu kazkaip,o kalmarus tai pamirso pamineti taip iseina ir tiek :)


  • liu 2010-04-13 11:18

    labai nenuoseklu.kiek tu kiausiniu?is kur aprasyme atsiranda kalmarai? :stop:


Daugiau receptų