Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiaušinienė su spelta paplotėliu ir skumbre
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
2 stiklinės miltai ( spelta)
3 valgomieji šaukštai aliejaus (kokosų / alyvuogių)
0.75 arbatinio šaukštelio druskos
0.7 stiklinės vandens
1.5 arbatinio šaukštelio majonezo
2 valgomieji šaukštai sūris (lydytas)
100 gramų sūris
1 vienetas skumbrių (šaltai rūkyta)
1 vienetas kiaušinių
1 pundelis svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Spelta miltų paplotėlio gamyba: sumaišyti spelta miltus, alyvuogių / kokosų aliejų, druską ir šiltą vandenį. išminkyti tešlą, palikti bent dešimčiai - dvidešimčiai minučių. Po to padalinti į 6 - 8 dalis (priklauso nuo to, kokio dydžio paplotėlių norima). Plonai juos iškočioti. Kepti ant vidutinės ugnies sausoje keptuvėje iš abiejų pusių. Apversti, kai pasirodo besiformuojantys burbuliukai (kepti 1 - 2 min.)
Taip iškepami 6 - 8 paplotėliai. Receptui reikalingas vienas.
2.
Padažo gamyba: majonezas + lydytas sūrelis + fermentinis sūris. Viską išmaišyti, pašildyti mikrobangų krosnelėje, pamaišyti iki vientisos konsistencijos.
3.
Keptuvėje iškepti kiaušinį, jei norima, kepant pabarstyti druska, pipirais.
Beveik iškepusį kiaušinį keptuvėje pakelti mentele, po juo pakišti jau iškeptą spelta miltų paplotėlį. Ant viršaus berti susmulkintą skumbrę, svogūno laiškus. Pakepti dar 1 - 2 min.
Viską perkelti į lėkštę, apšlakstyti dar šiltu padažu.
4.
Pastaba. Spelta paplotėlius galima būti išsikepus iš anksto. Jie puikiai pritaikomi kituose receptuose. Sveikesnė duonos ar batono variacija.

Kiaušinienė su spelta paplotėliu ir skumbre

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Spelta miltų paplotėlio gamyba: sumaišyti spelta miltus, alyvuogių / kokosų aliejų, druską ir šiltą vandenį. išminkyti tešlą, palikti bent dešimčiai - dvidešimčiai minučių. Po to padalinti į 6 - 8 dalis (priklauso nuo to, kokio dydžio paplotėlių norima). Plonai juos iškočioti. Kepti ant vidutinės ugnies sausoje keptuvėje iš abiejų pusių. Apversti, kai pasirodo besiformuojantys burbuliukai (kepti 1 - 2 min.)
    Taip iškepami 6 - 8 paplotėliai. Receptui reikalingas vienas.

  2. Padažo gamyba: majonezas + lydytas sūrelis + fermentinis sūris. Viską išmaišyti, pašildyti mikrobangų krosnelėje, pamaišyti iki vientisos konsistencijos.

  3. Keptuvėje iškepti kiaušinį, jei norima, kepant pabarstyti druska, pipirais.
    Beveik iškepusį kiaušinį keptuvėje pakelti mentele, po juo pakišti jau iškeptą spelta miltų paplotėlį. Ant viršaus berti susmulkintą skumbrę, svogūno laiškus. Pakepti dar 1 - 2 min.
    Viską perkelti į lėkštę, apšlakstyti dar šiltu padažu.

  4. Pastaba. Spelta paplotėlius galima būti išsikepus iš anksto. Jie puikiai pritaikomi kituose receptuose. Sveikesnė duonos ar batono variacija.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė

Komentarai


Daugiau receptų