Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kibinai su mėsos ir grybų įdaru
AUTORIUS:
Gražina
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 stiklinė miltai
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
40 gramų sviesto
30 mililitrų vandens (šaltas)
150 gramų maltos mėsos
150 gramų grybų
1 svogūnų
1 pipirai (aitrieji)
1 kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską bei cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą. Gerai pirštais įtrinkite sviestą į sausus ingredientus, tada supilkite į dubenį vandenį. Kuo jis šaltesnis, tuo geriau. Gerai išmaišykite tešlą, ant miltuoto paviršiaus paminkykite bent porą minučių, o tada suformuokite iš jos rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
2.
Tuo metu pasiruoškite faršo ir grybų įdarą. Keptuvėje su kubeliais pjaustytu svogūnu pakepinkite grybus, tada sumaišykite juos dubenyje su smulkiai supjaustyta aitriąja paprika. Gerai išmaišykite.
Iš šaldytuvo išimtą tešlą padalinkite į norimo dydžio rutuliukus ir ant miltuoto paviršiaus gerai juos kočiokite, kol gausite tinkamo storumo ovalą. Tada į jo vidurį įdėkite paruošto įdaro, suspauskite kraštelius ir aptepkite juos plaktu kiaušiniu. Jei norite, dar galite apibarstyti kmynais.
3.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos apie 30 minučių.
Skanaus.

Kibinai su mėsos ir grybų įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską bei cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą. Gerai pirštais įtrinkite sviestą į sausus ingredientus, tada supilkite į dubenį vandenį. Kuo jis šaltesnis, tuo geriau. Gerai išmaišykite tešlą, ant miltuoto paviršiaus paminkykite bent porą minučių, o tada suformuokite iš jos rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

  2. Tuo metu pasiruoškite faršo ir grybų įdarą. Keptuvėje su kubeliais pjaustytu svogūnu pakepinkite grybus, tada sumaišykite juos dubenyje su smulkiai supjaustyta aitriąja paprika. Gerai išmaišykite.
    Iš šaldytuvo išimtą tešlą padalinkite į norimo dydžio rutuliukus ir ant miltuoto paviršiaus gerai juos kočiokite, kol gausite tinkamo storumo ovalą. Tada į jo vidurį įdėkite paruošto įdaro, suspauskite kraštelius ir aptepkite juos plaktu kiaušiniu. Jei norite, dar galite apibarstyti kmynais.

  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos apie 30 minučių.
    Skanaus.

Receptą atsiuntė Gražina

Komentarai


Daugiau receptų