Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiniška kepta jautiena su svogūnais
AUTORIUS:
Yao
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus
5 česnakų
1 valgomasis šaukštas imbierų (tarkuotas)
2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
2 vienetai svogūnų
330 gramų jautienos
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesusis)
4 valgomieji šaukštai sojos padažo (tamsusis)
5 valgomieji šaukštai aliejaus
150 mililitrų sultinio (daržovių arba vištienos)
2 valgomieji šaukštai austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautieną smulkiai supjaustome, maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais. Mėsą sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.

Svogūnus supjaustome stambiais kubeliais. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame.

Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame svogūnus, česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 20 sekundžių, tada sumetame jautienos gabalėlius. Maišydami kepame kol mėsa apskrus. Tuomet į keptuvę pilame sultinį, austrių padažą, tamsų sojos padažą ir porą šaukštų cukraus. Maišydami troškiname kol susidarys tirštas rudas padažas.

Valgome su virtais ryžiais.

Skanaus!

Kiniška kepta jautiena su svogūnais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Jautieną smulkiai supjaustome, maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais. Mėsą sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.

Svogūnus supjaustome stambiais kubeliais. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame.

Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame svogūnus, česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 20 sekundžių, tada sumetame jautienos gabalėlius. Maišydami kepame kol mėsa apskrus. Tuomet į keptuvę pilame sultinį, austrių padažą, tamsų sojos padažą ir porą šaukštų cukraus. Maišydami troškiname kol susidarys tirštas rudas padažas.

Valgome su virtais ryžiais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Yao

Komentarai (19)


  • as 2011-11-25 14:19

    Man asmeniškai labai skanu buvo pasigaminus pagal šitą receptą, mėgstu kiniečių ir japonų voirtuves.


  • mes 2011-03-25 15:34

    Sveiki,

    Ziurint katra dali jautienos dedi, nes ne viskas tinka siam receptui. Pats geriausias yra byfstukas. Byfstuka reikia tik pora minuciu kepti. I kitas jautienos dalis reikia apie pora valandu.


  • Mindis 2011-01-06 17:57

    Tikrai labai skanu :super: :super: Tinka uzsigerti saltu alumi arba pusiau saldziu vynu.niam niam :-)


  • ingrida 2011-01-05 20:28

    Labai skanu, visai kaip restorane!! :-)


  • Indrė 2010-12-12 12:31

    puikus receptas. tik aš dar įdėjau šaldytų morkų su žirneliais (vasarą uošvių sodą nusiaubiau :-D ). Šiandien vėl darysiu. Neatsilaikom prieš kinų virtuvės žavesį :-D :myliu:


  • ugne 2010-11-20 19:11

    esu ragavusi 10 balu! :super: :super: :super: bet jei nebutu lapeliu butu liuks!!!! %-) :ok:


  • Indrė 2010-10-06 19:32

    NUOSTABU :super: :super2: :super: PATI SKANIAUSIA JAUTIENA KURIĄ VALGIAU :bravo: 1 :bravo:


  • Indrė 2010-10-04 18:44

    galiu pasakyt, kad jautiena fantastiškas :super: :super2: :bravo:


  • - 2010-07-05 17:46

    dariaU NIEKO GERO :bloga: :bloga: :bloga: :[email protected] :-p


  • Arūnas 2010-03-19 23:57

    PS kepiau ant cocoso aliejaus :-)


Daugiau receptų