Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiniška kepta kiauliena su paprikomis
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
2 česnakų
2 gramai imbierų (maltas)
2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
2 vienetai paprikų
1 vienetas svogūnų
600 gramų kiaulienos kumpio
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesus)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 stiklinė sultinio (daržovių, arba vištienos)
2 valgomieji šaukštai austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Kiaulieną nuplaukite ir dėkite į šaldiklį. Įšalus bus lengviau pjaustoma.
Supjaustykite mėsą juostelėmis - maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm pločio. Apipilkite šviesiu sojos padažu, dėkite 2 šaukštus krakmolo, tiek pat cukraus, gerai viską išmaišykite ir palikite maždaug 15 min pasimarinuoti.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnako skilteles, juostelėmis pjaustykite paprikas.

3. Išgaubtoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant stiprios ugnies apkepkite mėsos juosteles nuolat maišydami. Mėsai apskrudus, dėkite susmulkintas daržoves. Nuolat maišykite. Tuomet pilkite sultinį, austrių padažą, dėkite imbierą. Troškinkite maišydami kol susidarys tirštas rudas padažas.

Patiekite kartu su biriai išvirtais ryžiais.

Kiniška kepta kiauliena su paprikomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Kiaulieną nuplaukite ir dėkite į šaldiklį. Įšalus bus lengviau pjaustoma.
Supjaustykite mėsą juostelėmis - maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm pločio. Apipilkite šviesiu sojos padažu, dėkite 2 šaukštus krakmolo, tiek pat cukraus, gerai viską išmaišykite ir palikite maždaug 15 min pasimarinuoti.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnako skilteles, juostelėmis pjaustykite paprikas.

3. Išgaubtoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant stiprios ugnies apkepkite mėsos juosteles nuolat maišydami. Mėsai apskrudus, dėkite susmulkintas daržoves. Nuolat maišykite. Tuomet pilkite sultinį, austrių padažą, dėkite imbierą. Troškinkite maišydami kol susidarys tirštas rudas padažas.

Patiekite kartu su biriai išvirtais ryžiais.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (29)


  • virtuves viesulas 2011-10-29 17:48

    seip reciaptas kaip ir neblogas butu bet..daugiau sojos tikrai nepakenkas cesnaku smulkiai neriaiketu pjaustyti..ideti cili pipiro aisku jei patinka astriai,..o garnyra reiktu patiekti ryzius pakepintus su plaktu kiausiniu truputi cesnakoir zaliuju zirnialiu....


  • virtuves viesulas 2011-10-29 17:44

    receptas geras viskas cia ok butu...bet truksta morku cesnaku nereiketu smulkinti smulkiai,sojios zymei daugiau bet cia aisku skonio reikalas ir da garnyrui reiketu ryzius ptiekti juos pakepus su zaliais zirneliaias,svogunu ir :super: truputi sezamo.......


  • to erikas 2011-08-08 19:18

    gal nesigirtum,vistiek nepavaisinsi.
    kam patinka tas ir gaminasi.


  • Erikas 2011-05-13 12:36

    as skaniua padaryciau nei sis receptas...


  • Diana Pauliui 2011-04-17 19:11

    Iki galima rasti austriu padazo, kinieciu skyrelyje, prie sojos padazu ;) ;-)


  • sergej 2011-04-15 12:20

    tikrai puikus receptas :super:


  • Ignas 2010-12-19 18:52

    Receptas puikus, paklausiau Lauros patarimo, pirma kepiau darzoves ir gavosi puikiai :) Tik ko gero kaip ir visi, paeksperimentavau ir vietoj svoguno dejau pora, taip pat truputi cili papriku su morkom, kas puikiai tiko :) Ir paciam gale, pries isjungiant ugni idejau kelis lasus sezamo aliejaus del aromato. Buvo LAAABAI skanu !


  • Egidija 2010-12-14 17:07

    yra didžiosiuose maximose


  • Paulius 2010-12-14 16:49

    Uzsimaniau pasigamint ir iskilo klausimas, nes arba neatkreipiau demesio, arba neteko matyti austriu padazo. Kur jo galima rast? ;]


  • Egidija 2010-11-24 13:27

    Tikrai labai skanu :super2: visiems labai patiko!!! Kai pirma karta gaminau dėjau visko tiek kiek nurodyta, tačiau trūko kažko, tad sekantį kartą gamindama žymiai daugiau pyliau šviesaus sojų padažo tada gavosi super :-) Verta pabandyti :super:


Daugiau receptų