Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiniška kepta kiauliena su svogūnų laiškais
AUTORIUS:
Yao
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus
4 česnakų
1 gramas imbierų (maltas)
2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
100 gramų svogūnų (laiškai)
400 gramų kiaulienos (kumpis)
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesusis)
4 valgomieji šaukštai sojos padažo (tamsusis)
5 valgomieji šaukštai aliejaus
150 mililitrų sultinio (vištienos arba daržovių)
2 valgomieji šaukštai austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulieną smulkiai supjaustome, maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais.
Mėsą sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus bei 2 šaukštus krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu, gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Svogūnų laiškus supjaustome gana stambiai, maždaug į 5 cm ilgio dalis, o česnaką smulkiai sukapojame.
Į keptuvę įpilame aliejaus ir kaitiname ant didelės ugnies.
Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame svogūnų laiškus, česnaką ir imbierą.
Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame kiaulienos gabalėlius.
Maišydami kepame, kol mėsa apskrus.
Tuomet į keptuvę pilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių padažą, tamsų sojos padažą bei porą šaukštų cukraus ir maišydami troškiname, kol susidarys tirštas rudas padažas.
Paragaujame, jei per sūru, skonį pataisome cukrumi.
Valgome su virtais ryžiais.
Skanaus!

Kiniška kepta kiauliena su svogūnų laiškais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaulieną smulkiai supjaustome, maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais.
Mėsą sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus bei 2 šaukštus krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu, gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Svogūnų laiškus supjaustome gana stambiai, maždaug į 5 cm ilgio dalis, o česnaką smulkiai sukapojame.
Į keptuvę įpilame aliejaus ir kaitiname ant didelės ugnies.
Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame svogūnų laiškus, česnaką ir imbierą.
Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame kiaulienos gabalėlius.
Maišydami kepame, kol mėsa apskrus.
Tuomet į keptuvę pilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių padažą, tamsų sojos padažą bei porą šaukštų cukraus ir maišydami troškiname, kol susidarys tirštas rudas padažas.
Paragaujame, jei per sūru, skonį pataisome cukrumi.
Valgome su virtais ryžiais.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Yao

Komentarai (25)


  • Ttt 2018-01-26 18:08

    Galvą tikrinkis


  • AS 2016-02-14 11:31

    neskanu


  • Ann 2014-01-14 22:55

    Kur galima rasti kukuruzu krakmolo?


  • Giedrius 2012-03-08 12:40

    aš tai dar įbarstau malto čili pipiro, su juo daug geresnis skonis ;-)


  • (anonimas) 2011-04-02 20:26

    :bloga:



    :bloga: :bloga: :bloga:


  • Julius 2010-11-23 21:02

    Ka tik pasigaminau si patiekala, gavosi superinis, dar idejau cili, tai gavosi tikras kinietiskas patikalas :super:


  • Ausrine 2010-11-17 16:08

    Skanu :) visko dejau pagal skoni ir vietoj svogunu laisku dejau poro (nes neturejau dabar ju:D) ir dejau vien tik sojos padazo :)


  • Ramune 2010-08-24 14:52

    aciu aciu aciu :) su Kristes patarimais ir Yao receptu, pagaminau tikra sedevra :) jus nuostabios


  • V 2010-07-05 17:52

    :-( :taip: :aiskinu: :geda: :-| :-D :-p ;-) ;-) ;-) :super: :super: :super: :super: :super: :bravo: :bravo:
    kales receptas
    ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    :galvoju:


  • minimum 2010-05-27 15:52

    ačiū :geda: dabar viskas aišku :taip: :ok:
    super parašyta.. nei pridėsi, nei atimsi, bravo :super: :super2:


Daugiau receptų