Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiniška vištiena su anakardžių riešutais meduje
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
1 arbatinis šaukštelis imbierų (smulkintas)
2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
2 valgomieji šaukštai medaus
1 vienetas morkų
1 vienetas paprikų
1 vienetas salierų (stiebas)
300 gramų vištos filė
1 stiklinė apelsinų sulčių
4 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesus)
0.5 stiklinės anakardžio riešutų
3 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm pločio gabalėliais (pailgais).
Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 1 šaukštą cukraus ir užpilame 2 šaukštus šviesaus sojos padažo.
Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Padažui į dubenėlį supilame apelsinų sultis, 2 šaukštus sojos padažo, įdedame 2 šaukštus medaus bei 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišome.
Imbierą smulkiai sukapojame, paprikas supjaustome ilgais šiaudeliais, morkas bei salierus riekutėmis.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies.
Kai aliejus įkaista, suberiame imbierą ir maišydami kepiname apie 10 sekundžių.
Tada sudedame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame iš visų pusių, kol vištiena pasidaro balta.
Tuomet į keptuvę sudedame morkas, papriką, salierą ir anakardžių riešutus.
Maišydami kepiname apie 5 min.
Vėliau į keptuvę pilame paruoštą padažą (prieš pilant dar pamaišykite padažą dubenėlyje).
Maišydami troškiname dar kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
Skanaus!

Kiniška vištiena su anakardžių riešutais meduje

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm pločio gabalėliais (pailgais).
Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 1 šaukštą cukraus ir užpilame 2 šaukštus šviesaus sojos padažo.
Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Padažui į dubenėlį supilame apelsinų sultis, 2 šaukštus sojos padažo, įdedame 2 šaukštus medaus bei 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišome.
Imbierą smulkiai sukapojame, paprikas supjaustome ilgais šiaudeliais, morkas bei salierus riekutėmis.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies.
Kai aliejus įkaista, suberiame imbierą ir maišydami kepiname apie 10 sekundžių.
Tada sudedame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame iš visų pusių, kol vištiena pasidaro balta.
Tuomet į keptuvę sudedame morkas, papriką, salierą ir anakardžių riešutus.
Maišydami kepiname apie 5 min.
Vėliau į keptuvę pilame paruoštą padažą (prieš pilant dar pamaišykite padažą dubenėlyje).
Maišydami troškiname dar kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (21)


  • julija 2016-11-05 23:19

    Kur rasti šviesaus sojos padažo pirkti? Visur ieškau, bet.....nerandu


  • Eimux Sabaliauskas 2015-04-10 17:38

    viskas labai skaniai gavosi


  • Arunas 2012-02-21 20:20

    Apsoliutus niekas, padariau su naturaliu medum tai viska sutrauke i tesla karoce gaidys o ne patiekalas.


  • urte 2012-01-16 20:11

    kinietis atsinese sushi... kazkaip galai nesueina :D


  • Laima 2011-12-04 19:54

    Keliems zmonems mazdaug sis receptas? :-)


  • Milda 2011-09-14 21:52

    Puikus receptas, dariau 1 karta, na, gal saldokas gavosi, bet esmej buvo labai skanu, gan neiprasta :)


  • Ana 2011-04-05 21:06

    Puikus receptas. :-) Papildžiau ananasų kubeliai :super: :super: :super: s ir įdėjau įvairesnių daržovių. ;-)


  • Rasa 2011-02-26 18:09

    Vienas is geresniu receptu! buvo labai skanu, aciu!:)


  • d 2011-02-23 21:43

    mmm..skanumelis! :super:
    rekomenduoju visiem


  • Gabriele 2010-10-27 02:43

    Ir be to, riesutai prie to pacio. :taip: Jie tikrai pagardina viska. :valgau: Na, istikruju kaip kam. As nuo pat mazens pratinama prie kitu tautybiu valgiu tai gal pripratus. :-? Galetu lietuviai kazka paivairint. :pasiduodu:


Daugiau receptų