
1 valgomasis šaukštas | cukraus |
1 arbatinis šaukštelis | imbierų (smulkintas) |
2 valgomieji šaukštai | krakmolo (kukurūzų) |
2 valgomieji šaukštai | medaus |
1 vienetas | morkų |
1 vienetas | paprikų |
1 vienetas | salierų (stiebas) |
300 gramų | vištos filė |
1 stiklinė | apelsinų sulčių |
4 valgomieji šaukštai | sojos padažo (šviesus) |
0.5 stiklinės | anakardžio riešutų |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 1 šaukštą cukraus ir užpilame 2 šaukštus šviesaus sojos padažo.
Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Padažui į dubenėlį supilame apelsinų sultis, 2 šaukštus sojos padažo, įdedame 2 šaukštus medaus bei 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišome.
Imbierą smulkiai sukapojame, paprikas supjaustome ilgais šiaudeliais, morkas bei salierus riekutėmis.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies.
Kai aliejus įkaista, suberiame imbierą ir maišydami kepiname apie 10 sekundžių.
Tada sudedame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame iš visų pusių, kol vištiena pasidaro balta.
Tuomet į keptuvę sudedame morkas, papriką, salierą ir anakardžių riešutus.
Maišydami kepiname apie 5 min.
Vėliau į keptuvę pilame paruoštą padažą (prieš pilant dar pamaišykite padažą dubenėlyje).
Maišydami troškiname dar kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
Skanaus!
Kiniška vištiena su anakardžių riešutais meduje

- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Imbieras, smulkintas, 1 arbatinis šaukštelis
- Krakmolas, kukurūzų, 2 valgomieji šaukštai
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Morkos, 1 vienetas
- Paprika, 1 vienetas
- Salierai, stiebas, 1 vienetas
- Vištienos filė, 300 gramų
- Apelsinų sultys, 1 stiklinė
- Sojos padažas, šviesus, 4 valgomieji šaukštai
- Anakardžių riešutai, 0.5 stiklinės
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm pločio gabalėliais (pailgais).
Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 1 šaukštą cukraus ir užpilame 2 šaukštus šviesaus sojos padažo.
Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Padažui į dubenėlį supilame apelsinų sultis, 2 šaukštus sojos padažo, įdedame 2 šaukštus medaus bei 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišome.
Imbierą smulkiai sukapojame, paprikas supjaustome ilgais šiaudeliais, morkas bei salierus riekutėmis.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies.
Kai aliejus įkaista, suberiame imbierą ir maišydami kepiname apie 10 sekundžių.
Tada sudedame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame iš visų pusių, kol vištiena pasidaro balta.
Tuomet į keptuvę sudedame morkas, papriką, salierą ir anakardžių riešutus.
Maišydami kepiname apie 5 min.
Vėliau į keptuvę pilame paruoštą padažą (prieš pilant dar pamaišykite padažą dubenėlyje).
Maišydami troškiname dar kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
Skanaus!
Komentarai (21)
Kur rasti šviesaus sojos padažo pirkti? Visur ieškau, bet.....nerandu
viskas labai skaniai gavosi
Apsoliutus niekas, padariau su naturaliu medum tai viska sutrauke i tesla karoce gaidys o ne patiekalas.
kinietis atsinese sushi... kazkaip galai nesueina :D
Keliems zmonems mazdaug sis receptas? :-)
Puikus receptas, dariau 1 karta, na, gal saldokas gavosi, bet esmej buvo labai skanu, gan neiprasta :)
Puikus receptas. :-) Papildžiau ananasų kubeliai :super: :super: :super: s ir įdėjau įvairesnių daržovių. ;-)
Vienas is geresniu receptu! buvo labai skanu, aciu!:)
mmm..skanumelis! :super:
rekomenduoju visiem
Ir be to, riesutai prie to pacio. :taip: Jie tikrai pagardina viska. :valgau: Na, istikruju kaip kam. As nuo pat mazens pratinama prie kitu tautybiu valgiu tai gal pripratus. :-? Galetu lietuviai kazka paivairint. :pasiduodu: