Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiniška vištiena su daržovėmis
AUTORIUS:
Ingrida
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
4 česnakų
1 valgomasis šaukštas imbierų (tarkuotas)
2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
330 gramų vištos filė
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesusis)
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (tamsusis)
4 valgomieji šaukštai aliejaus
1 stiklinė sultinio
325 gramai daržovių (šaldytos, "Wok thai")
2 valgomieji šaukštai austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais). Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame, kol vištiena pasidaro balta. Tuomet į keptuvę supilame šaldytas daržoves, šiek tiek pakepiname. Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Darant patiekalą būtina nuolat ragauti, ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru, skonį pataisome cukrumi. Jei per saldu, įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo.
Valgome su virtais ryžiais.

Kiniška vištiena su daržovėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais). Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame, kol vištiena pasidaro balta. Tuomet į keptuvę supilame šaldytas daržoves, šiek tiek pakepiname. Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Darant patiekalą būtina nuolat ragauti, ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru, skonį pataisome cukrumi. Jei per saldu, įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo.
Valgome su virtais ryžiais.

Receptą atsiuntė Ingrida

Komentarai (33)


  • Renata 2018-01-25 16:33

    Tik kinieciu restorane dar uždeda kepintų anakardžių ;) mm


  • Saulius 2016-03-04 14:18

    Niekur nerandu Wok Thai ( būtent wok thai, nes kitos nelabai tinka) šaldytų daržovių!! Kur rasti??


  • Karolina 2015-10-11 14:12

    Na man asmeniskai nelabai primena kinietisko restorano maisto. Pakankamai skanu, bet tikrai ne tai ko tikejausi. dar karteli isitiku jog jei nori tikro kinietisko maisto - eik i kavine ;)


  • Ainė 2011-09-01 11:30

    Skonis fantastiškas, tikrai kaip iš prabangaus kinų restorano:) Mėgstantiems kinų virtuvę rekomenduoju pasigaminti šį skanumėlį. Tikrai nenusilvilsite:) :super:


  • Erika 2011-04-03 20:35

    As taip pat rekomenduoju isbandyti si recepta! lengvai pagaminamas ir beproto skanus, kaip restorane :)


  • ruta 2011-03-19 00:31

    Ausra ar cia tu is patirties patarineji Kamilai? :-D :-D :-D


  • Ema 2011-03-18 15:39

    labai skanus patiekalas, tik suvalgeme ir vel noriu :) cia is serijos - karta paragaves negali sustot ;-) :super:


  • Karolina 2011-02-16 23:08

    Lengva,greita ir labai skanu!!! 10 balu!


  • Rita 2010-12-04 23:36

    Na kas abejojat dar gaminti šį patiekalą ar ne tai tikrai gaminkit:) aš kaip ir kažkuri komentatorė gaminau su china mix šaldytom daržovėm:) gaminau šį patiekalą tik vieną kartą, bet ragautojai atsimena vis kaip skanu buvo ir norėtų dar kartelį jo paskanauti:) ačiū už receptą:)


  • ausra 2010-12-02 22:30

    kamila nepratrysk ir kita karta muilo pasiimk :-D


Daugiau receptų