Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiniška vištiena su sojų daigais
AUTORIUS:
Ingrida
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
4 česnakų
2 valgomieji šaukštai krakmolo
1 vienetas morkų
1 vienetas paprikų
90 gramų sojos (daigai, konservuoti)
1 vienetas svogūnų
330 gramų vištos filė
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesusis)
3 valgomieji šaukštai sojos padažo (tamsusis)
4 aliejaus
1 stiklinė sultinio (nesūrus)
2 valgomieji šaukštai austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais).
Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu.
Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Supjaustome papriką ir morką plonais šiaudeliais, svogūną didesniais gabaliukais, susmulkiname česnakus.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies.
Kai aliejus įkaista, įberiame smulkintą česnaką, maišydami truputį pakepiname.
Tada sumetame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame, kol mėsa pasidaro balta.
Tuomet suberiame morkas, svogūną bei paprikas. Maišydami daržoves kepiname apie 5 minutes.
Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus, bei sudedame sojų daigus. Maišydami troškiname, kol padažas sutirštės.
Paragaujame ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru - skonį pataisome cukrumi, o jei per saldu - įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo.
Valgome su virtais ryžiais.
Skanaus.

Kiniška vištiena su sojų daigais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais).
Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu.
Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Supjaustome papriką ir morką plonais šiaudeliais, svogūną didesniais gabaliukais, susmulkiname česnakus.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies.
Kai aliejus įkaista, įberiame smulkintą česnaką, maišydami truputį pakepiname.
Tada sumetame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame, kol mėsa pasidaro balta.
Tuomet suberiame morkas, svogūną bei paprikas. Maišydami daržoves kepiname apie 5 minutes.
Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus, bei sudedame sojų daigus. Maišydami troškiname, kol padažas sutirštės.
Paragaujame ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru - skonį pataisome cukrumi, o jei per saldu - įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo.
Valgome su virtais ryžiais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ingrida

Komentarai (6)


  • Kristina 2016-03-24 13:38

    Soju daigus geriausia deti pacioje troskinimo pabaigoje, kad jie nesutiztu. Astrumui deti cili paprika kartu su darzovemis. Vienas megstamiausiu


  • (anonimas) 2010-07-21 19:43

    o kaip padaryti toky pat patiekala tik astru lb astru :bomba:


  • Mariukas 2010-07-05 18:55

    Nezinau skanu ar neskanu, bet atrodo tai tikrai skaniai :-* :-) :pabuciuotas:


  • patiko 2010-03-24 15:10

    :-) aciu uz recepta, skanu :)


  • inciukass 2009-11-05 01:48

    soju daigus gali deti kartu su darzovem :-)


  • Susidomejusi 2009-01-27 10:28

    O kur soju daigai? :galvoju: :-D
    siaip patiekalas vertas demesio, o ir atrodo viliojanciai. :super:


Daugiau receptų