Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiniški bananai meduje
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
4 bananų (nepernokę)
2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
5 valgomieji šaukštai medaus
2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų (sėklos)
1 vienetas kiaušinių (baltymas)
80 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų vandens
šiek tiek aliejaus (žemės riešutų, arba kukurūzų)
0.25 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš krakmolo, kepimo miltelių bei miltų užmaišykite tešlą. Maišant pamažu supilkite vandenį, baltymą, sezamų aliejų. Bananus nulupkite ir supjaustykite į 8 vienodo dydžio gabalėlius. Keptuvėje be riebalų ant vidutinės ugnies pakepinkite sezamų sėklas, kol jos šiek tiek paruduos. Kepinant keptuvę reikia retkarčiais pakratyti. Išimkite. Keptuvėjė su išgaubtu dugnu arba gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų, bananų gabalėlius panardinkite į tešlą ir iškart virkite aliejuje 3-4 min., kol jie įgaus šviesiai rusvą atspalvį. Geriausia virti porcijomis, kad gabalėliai galėtų laisvai plaukioti aliejuje. Išimkite kiaurasamčiu ir nuvarvinkite ant popirinės servetėlės. Puode maišydami įkaitinkite medų su citrinos sultimis, užpilkite ant išvirtų bananų. Pabarstykite sezamų sėklomis.

Kiniški bananai meduje

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš krakmolo, kepimo miltelių bei miltų užmaišykite tešlą. Maišant pamažu supilkite vandenį, baltymą, sezamų aliejų. Bananus nulupkite ir supjaustykite į 8 vienodo dydžio gabalėlius. Keptuvėje be riebalų ant vidutinės ugnies pakepinkite sezamų sėklas, kol jos šiek tiek paruduos. Kepinant keptuvę reikia retkarčiais pakratyti. Išimkite. Keptuvėjė su išgaubtu dugnu arba gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų, bananų gabalėlius panardinkite į tešlą ir iškart virkite aliejuje 3-4 min., kol jie įgaus šviesiai rusvą atspalvį. Geriausia virti porcijomis, kad gabalėliai galėtų laisvai plaukioti aliejuje. Išimkite kiaurasamčiu ir nuvarvinkite ant popirinės servetėlės. Puode maišydami įkaitinkite medų su citrinos sultimis, užpilkite ant išvirtų bananų. Pabarstykite sezamų sėklomis.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (12)


  • Rima 2015-09-13 14:14

    Labai skanu,ragavau Brazilu restorane,patiekta buvo ant uzkandziu stalo


  • lol 2011-08-05 15:09

    bull shit
    adfsadg


  • Samanta 2011-07-16 11:54

    ar skanu juos valgyti šaltus ?: )


  • saulyte+relyte 2011-06-15 15:49

    gal ir verta pabandyti??? :-p tik aš nesupratau kaip patiekti??? :-D :-D 8-|


  • as 2011-04-02 18:19

    Bet kazkas cia ne taip realiai kinietiskam restorane europoje jie jau aplipinti medumi ir sezamu, o ne mirkyti :(


  • Indre 2011-03-21 20:08

    ar tikrai skanu nes as rosiuosi gaminti :parselis: :super2:


  • Kristi 2010-10-18 14:56

    O butinas sezamu aliejus ir aliejus zemes riesutu arba kukuruzu?


  • stane 2010-07-05 17:38

    labai skanu :mmm: %-)


  • Simona 2009-08-15 18:34

    O kas nemegsta medaus, tai labai skanu su karamele (is vandens ir cukraus) tik darbo daugiau, o siaip tikrai labai skanu :super:


  • topol 2009-08-05 20:12

    koks skanumelis!katik pasidareme! :super:


Daugiau receptų