Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiniški koldūnai
AUTORIUS:
Dorianas (https://dorianovirtuve.blogspot.com)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Įdaro skonis gavosi labai švelnus, todėl padažas labai tiko ir suteikė aštresnį skonį. Įdaro skonis gavosi labai švelnus, todėl padažas labai tiko ir suteikė aštresnį skonį. Dorianas (https://dorianovirtuve.blogspot.com)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Įdarui:
500 gramų malta kiauliena
1 vienetas pekininis kopūstas
1 vienetas nedidelė cukinija
1 vienetas poras
2 saujelės petražolių
2 valgomieji šaukštai sojų padažas
2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus
1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
šiek tiek druskos
Tešlai:
1 kilogramas miltai
1 stiklinė šaltas vanduo
2 vienetai kiaušinių
1 arbatinis šaukštelis druskos
Padažui:
1 stiklinė vandens
0.5 stiklinės sojų padažas
0.25 stiklinės balzaminis actas
2 valgomieji šaukštai adžikos (aštrios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia gaminama tešla. Miltus dubenyje sumaišyti su druska ir užpilti šaltu vandeniu. Įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti. Palikti tešlą šaldytuve valandai, o geriausiai pusdienį.
2.
Kol tešla šaldytuve, laikas paruošti įdarą. Cukiniją sutarkuoti smulkia tarka. Susmulkinti porą ir pekino kopūstą bei petražoles. Į dubenį sudėti maltą kiaulieną ir sumaišyti su daržovėmis ir žalumynais. Tada įpilti sojų padažo ir sezamų aliejaus. Pagardinti druska ir pipirais ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
3.
Dabar reikia plonai iškočioti tešlą. Formuojame koldūnus. Iškočioti ploną apskritimą, kuris būtų truputį didesnis nei delnas. Jo kraštus patepti vandeniu. Į vidurį įdėti šiek tiek įdaro, perlenkti pusiau ir gerai suklijuoti kraštus. Tuomet vandeniu patepti perlenktą šoną ir galiukus kartu suklijuoti.
4.
Sudėti pagamintus koldūnus į šaldiklį, kad gerai sukibtų tešla. O kol jie šals galima pagaminti padažą. Sumaišyti stiklinę vandens, pusę stiklinės sojų padažo, balzaminį actą ir adžiką.
5.
Koldūnus dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti, kol iškils į paviršių, tada pavirti dar 4 minutes. Valgyti kartu pasigamintu padažu.

Kiniški koldūnai

Recepto autorius: Įdaro skonis gavosi labai švelnus, todėl padažas labai tiko ir suteikė aštresnį skonį. Dorianas (https://dorianovirtuve.blogspot.com)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Įdarui: Tešlai: Padažui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia gaminama tešla. Miltus dubenyje sumaišyti su druska ir užpilti šaltu vandeniu. Įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti. Palikti tešlą šaldytuve valandai, o geriausiai pusdienį.

  2. Kol tešla šaldytuve, laikas paruošti įdarą. Cukiniją sutarkuoti smulkia tarka. Susmulkinti porą ir pekino kopūstą bei petražoles. Į dubenį sudėti maltą kiaulieną ir sumaišyti su daržovėmis ir žalumynais. Tada įpilti sojų padažo ir sezamų aliejaus. Pagardinti druska ir pipirais ir dar kartą viską gerai išmaišyti.

  3. Dabar reikia plonai iškočioti tešlą. Formuojame koldūnus. Iškočioti ploną apskritimą, kuris būtų truputį didesnis nei delnas. Jo kraštus patepti vandeniu. Į vidurį įdėti šiek tiek įdaro, perlenkti pusiau ir gerai suklijuoti kraštus. Tuomet vandeniu patepti perlenktą šoną ir galiukus kartu suklijuoti.

  4. Sudėti pagamintus koldūnus į šaldiklį, kad gerai sukibtų tešla. O kol jie šals galima pagaminti padažą. Sumaišyti stiklinę vandens, pusę stiklinės sojų padažo, balzaminį actą ir adžiką.

  5. Koldūnus dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti, kol iškils į paviršių, tada pavirti dar 4 minutes. Valgyti kartu pasigamintu padažu.

Receptą atsiuntė Dorianas (https://dorianovirtuve.blogspot.com)

Komentarai


Daugiau receptų