Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kiniški Naujųjų Metų koldūnai
AUTORIUS:
Vicky
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
12 vienetų svogūnų (susmulkinti)
400 gramų kiaulės faršo
600 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas)
400 mililitrų vandens
25 gramai krevečių be kevalo (džiovintos)
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus (riešutų)
900 gramų kininių kopūstų (smulkintas)
3 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlą reikėtų gaminti iš 600 gramų baltųjų miltų bei keturių šimtų mililitrų šalto vandens.
Gerai išminkykite tešlą ir kuriam laikui palikite.
Po to pagaminkite mėsos įdarą.
Pirmiausia šiltame vandenyje pamerkite krevetes.
Smulkintą kopūstą sumaišykite su dviem arbatiniais šaukšteliais druskos. Tokiu būdu iš kopūsto išsiskirs šiek tiek skysčio.
Sumaišykite kiaulieną, svogūnus, abiejų rūšių aliejų, druską ir pipirus.
Mišinį užpilkite vandeniu, kuriame mirko krevetės.
Supjaustykite krevetes ir sudėkite jas į vyną. Šį mišinį supilkite į puodą su kiauliena ir svogūnais.
Po to jums reikės išsunkti kuo daugiau vandens iš kopūstų ir suberti nusunktus kopūstus į puodą.
Kuriam laikui palikite puodą ir grįžkite prie tešlos. Sugnaibykite ją į gabalėlius, kurių skersmuo siektų maždaug 2-3 centimetrus.
Suplokite juos taip, jog jie primintų nedidelius blynus ir būtų maždaug 10 centimetrų skersmens.
Supjaustykite tešlą į 2-3 centimetrų skersmens gabalėlius.
Toliau jūsų lauks svarbiausia šio patiekalo ruošimo dalis. Labai svarbu, jog jūsų rankos būtų švarios ir sausos. Puode esantį mišinį išdėliokite ant tešlos gabalėlių ir pirštais juos užlipdykite.
Kiekvienas „jiaozi“ koldūnas turėtų būti pusmėnulio formos.
Paruoštus koldūnus išvoliokite miltuose ir sudėkite ant kepimo popieriaus.
Koldūnai turėtų neliesti vienas kito, kadangi kitu atveju tešla gali trūkti.
Po to užvirinkite vandens ir įdėkite į jį keletą koldūnų.
Virkite maždaug nuo aštuonių iki dešimties minučių.
Skanaus.

Kiniški Naujųjų Metų koldūnai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlą reikėtų gaminti iš 600 gramų baltųjų miltų bei keturių šimtų mililitrų šalto vandens.
Gerai išminkykite tešlą ir kuriam laikui palikite.
Po to pagaminkite mėsos įdarą.
Pirmiausia šiltame vandenyje pamerkite krevetes.
Smulkintą kopūstą sumaišykite su dviem arbatiniais šaukšteliais druskos. Tokiu būdu iš kopūsto išsiskirs šiek tiek skysčio.
Sumaišykite kiaulieną, svogūnus, abiejų rūšių aliejų, druską ir pipirus.
Mišinį užpilkite vandeniu, kuriame mirko krevetės.
Supjaustykite krevetes ir sudėkite jas į vyną. Šį mišinį supilkite į puodą su kiauliena ir svogūnais.
Po to jums reikės išsunkti kuo daugiau vandens iš kopūstų ir suberti nusunktus kopūstus į puodą.
Kuriam laikui palikite puodą ir grįžkite prie tešlos. Sugnaibykite ją į gabalėlius, kurių skersmuo siektų maždaug 2-3 centimetrus.
Suplokite juos taip, jog jie primintų nedidelius blynus ir būtų maždaug 10 centimetrų skersmens.
Supjaustykite tešlą į 2-3 centimetrų skersmens gabalėlius.
Toliau jūsų lauks svarbiausia šio patiekalo ruošimo dalis. Labai svarbu, jog jūsų rankos būtų švarios ir sausos. Puode esantį mišinį išdėliokite ant tešlos gabalėlių ir pirštais juos užlipdykite.
Kiekvienas „jiaozi“ koldūnas turėtų būti pusmėnulio formos.
Paruoštus koldūnus išvoliokite miltuose ir sudėkite ant kepimo popieriaus.
Koldūnai turėtų neliesti vienas kito, kadangi kitu atveju tešla gali trūkti.
Po to užvirinkite vandens ir įdėkite į jį keletą koldūnų.
Virkite maždaug nuo aštuonių iki dešimties minučių.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vicky

Komentarai


Daugiau receptų