Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kivinis tortas
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
150 gramų cukraus
400 gramų grietinėlės (35 proc. riebumo)
200 gramų sausainių (šokoladiniai)
2 valgomieji šaukštai brendžio
400 gramų varškės
75 gramai sviesto
2 valgomieji šaukštai želatinos
1 vienetas želės (kivių, pakeliuose)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
šiek tiek kivių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sutrupinti, sumaišyti su ištirpintu sviestu ir brendžiu (galima ir nedėti arba pakeisti romu ar amaretu). Sausainių masę sudėti į apvalią tortinę formą, išklotą kepimo popieriumi. Masę pirštais išlyginti. Padėkite į šaldytuvą. Varškę mikseriu išplakti su 100 ml grietinėlės, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir nutarkuota citrinos žievele. Išbrinkintą želatiną ištirpinti ant mažos ugnies ir sumaišyti su išspaustomis citrinos sultimis. Tada maža srovele ir nuolat maišant mikseriu supilti į varškės masę. Grietinėlę išplakti ir atsargiai sumaišyti su varškės mase. Išlyginti paviršių ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Kai varškės masė apstings, pasiruošti želė: ištirpinti kivinės želė miltelius 0,25 l vandens. Ant varškės masės išdėlioti per pusę pjaustytus kivius ir atsargiai užpilti želė. Ir vėl padėti į šaldytuvą kol tortas visiškai sustings. Skanaus!

Patarimas: Prieš patiekiant į stalą, jo kraštus galima aptepti plakta grietinėlė ir apibarstyti kokoso drožlėmis arba sausainių trupiniais.

Kivinis tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sausainius sutrupinti, sumaišyti su ištirpintu sviestu ir brendžiu (galima ir nedėti arba pakeisti romu ar amaretu). Sausainių masę sudėti į apvalią tortinę formą, išklotą kepimo popieriumi. Masę pirštais išlyginti. Padėkite į šaldytuvą. Varškę mikseriu išplakti su 100 ml grietinėlės, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir nutarkuota citrinos žievele. Išbrinkintą želatiną ištirpinti ant mažos ugnies ir sumaišyti su išspaustomis citrinos sultimis. Tada maža srovele ir nuolat maišant mikseriu supilti į varškės masę. Grietinėlę išplakti ir atsargiai sumaišyti su varškės mase. Išlyginti paviršių ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Kai varškės masė apstings, pasiruošti želė: ištirpinti kivinės želė miltelius 0,25 l vandens. Ant varškės masės išdėlioti per pusę pjaustytus kivius ir atsargiai užpilti želė. Ir vėl padėti į šaldytuvą kol tortas visiškai sustings. Skanaus!

Patarimas: Prieš patiekiant į stalą, jo kraštus galima aptepti plakta grietinėlė ir apibarstyti kokoso drožlėmis arba sausainių trupiniais.

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (10)


  • laima 2015-07-06 21:38

    reikia kivius nuplykyti vandeniu , ir tada sustings su zele


  • daiva 2014-12-13 23:02

    yra specialus zeles cukrus,kuris tinka ir kiviams


  • Indre 2014-05-13 13:13

    Su kiviais negalima daryti, nes niekada zele nestingsta kai kiviu pridedi. Ir siaip man nepatiko, sausainiai kieti gavosi. Nelabai


  • svetlana 2014-04-30 00:44

    skanus tortas su braškemis dariau viskas gerai gavosi,tik vienas minusas,sausainiai su sviestu per riebu,ir gaiviam tortui labai netinka,reiketu keisti neriebiu biskvitu,tada tikrai bus gaivus,skanaus.


  • Jurgita 2014-03-08 07:15

    Kad gavosi kuo puikiausiai, nes ir as netikejau tuo.. Juk visur ant pakeliu raso, kad kivi ir anansasai nelaiedizia zele stingti...


  • (anonimas) 2014-03-07 21:08

    sitam recepte reikejo parasyt kad kivi nedet po zele nes nesustinga, dabar tortas saldytuve, is pradziu idejau kivi net nepagalvodama kad nesusting, bet isemiau, ir dabar galvoju ar susting ar ne? jei darysit tik NEDEKIT KIVI nes nesigaus, manau labiausiai tiktu braskes ar persikai.


  • mill 2013-10-12 12:02

    Viskas čia gerai. Viskas pavyko, viskas sustingo labai gerai išėjo:)


  • zita 2013-05-03 22:42

    nuo kivi visada praskysta zele,o merginos,yra parduotuvese tokiais mazais pakiukais,nezinau kaip raso,o teisingai vadinasi greitai stingstanti zele,tai ja ir uzpilami tortai puosti su kiviais,patikekit,jei uzpilsit zele paprasta net ir didesniu kiekiu zelatinos,vistiek patiz prie kivi,sekmes


  • Jurgita 2013-03-29 10:39

    Taip, bet gavosi kuo puikiausiai... reikia tik maziau vandens ruosiant zele ir galima zelatinos dar prideti,tai tikrai gausis..


  • Mergina 2013-03-29 10:06

    Bet kiviai trukdo sustingti želei. :galvoju: :-?


Daugiau receptų