Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kleboniška silkė
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Autorius apie receptą: Gaminau pagal savo išmonę ir skonį. Galima keisti sudedamųjų dalių proporcijas, vis kitoks skonis bus. Pavadinimas kilo iš prisiminimo, jog mano tėvukas, jei kas skanu labai Gaminau pagal savo išmonę ir skonį. Galima keisti sudedamųjų dalių proporcijas, vis kitoks skonis bus. Pavadinimas kilo iš prisiminimo, jog mano tėvukas, jei kas skanu labai buvo, sakydavo: gardu, nors klebonui duok. (...daugiau) Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų silkių filė (silpnai sūdytos)
80 gramų alyvuogių aliejaus (su bazilikais)
1 vienetas citrinų
1 vienetas svogūnų (didelių)
1 pundelis bazilikų
1 saujelė riešutų mišinys
3 valgomieji šaukštai balzaminis actas
1 arbatinis šaukštelis cinamono
0.5 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
3 žiupsneliai jūros druskos (su žolelėmis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Saujelę riešutų susmulkinkite su žiupsneliu jūros druskos ir žolelių mišinio. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, žiupsneliu pipirų mišinio. Gautą masę supilkite į aliejaus, acto bei pusės citrinos sulčių mišinį, išmaišykite.
2.
Smulkiai supjaustykite svogūną, galima dar ir griežinėlį citrinos, kelias šakeles violetinio baziliko ir įmaišykite į padažą.
3.
Nuvarvintą silkės filė supjaustykite ir išdėliokite silkinės šonuose. Užliekite per vidurį labai aromatingu užpilu. Palaikykite bent per naktį vėsiai. Papuoškite ir su meile bei džiaugsmu patiekite.

Kleboniška silkė

Recepto autorius: Gaminau pagal savo išmonę ir skonį. Galima keisti sudedamųjų dalių proporcijas, vis kitoks skonis bus. Pavadinimas kilo iš prisiminimo, jog mano tėvukas, jei kas skanu labai ( ...daugiau ) Regina
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Saujelę riešutų susmulkinkite su žiupsneliu jūros druskos ir žolelių mišinio. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, žiupsneliu pipirų mišinio. Gautą masę supilkite į aliejaus, acto bei pusės citrinos sulčių mišinį, išmaišykite.

  2. Smulkiai supjaustykite svogūną, galima dar ir griežinėlį citrinos, kelias šakeles violetinio baziliko ir įmaišykite į padažą.

  3. Nuvarvintą silkės filė supjaustykite ir išdėliokite silkinės šonuose. Užliekite per vidurį labai aromatingu užpilu. Palaikykite bent per naktį vėsiai. Papuoškite ir su meile bei džiaugsmu patiekite.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai


Daugiau receptų