Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Knysliuko receptas
AUTORIUS:
rm
INGREDIENTAI:
šiek tiek kiaulienos galvų
šiek tiek druskos (česnakinė)
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Imi nešaldytą kiaulės pusgalvį, paprausi, atitarnavusia britva nuskuti likusius šerius. Supili pakelį stambaus malimo prieskonių mėsai ar kepsniams ir pusę pakelio česnakinės druskos. Prieskonius sumaišai. Gautu mišiniu ištrini knysliuko veidą. Tada labai gausiai apvynioji (pageidautina storesne) folija. Labai gausiai - visą 10 m ruloną. Viską palieki mažiausiai pusei dienos
Ilgai ir kantriai iškūrenk laužą, žemė po laužu turi perkaisti iki 200 laipsnių. Prakask duobutę, paguldyk knysliuką veidu į gimtinę (kaulas turi būti viršuj, kitaip sudegs mėsa), užkask pelenais ir žarijomis ir palaikydamas kaitrą kepk apie 1,5-2 val. Kaitros palaikymui vis apžerk naujomis žarijomis. Pageidautina nedegti naujo laužo viršuje, o sukurti jį šalia ir naudoti naujojo laužo žarijas. Reikia įvertinti kepimo laiką, nepakepus vėl mesti į laužą – negerai (bus neskanu, neiškeps vidus), perkepsi – sudegs. Na galit bandyt keletą kartų kol "atmušit" ranką. Patiekalo ingredientai neviršys 10 Lt. Profesionaliai iškeptos galvos užteks 3-4.
Jei reikia, galima išėmus iš folijos trumpai paskrudinti ant grotelių

Knysliuko receptas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Imi nešaldytą kiaulės pusgalvį, paprausi, atitarnavusia britva nuskuti likusius šerius. Supili pakelį stambaus malimo prieskonių mėsai ar kepsniams ir pusę pakelio česnakinės druskos. Prieskonius sumaišai. Gautu mišiniu ištrini knysliuko veidą. Tada labai gausiai apvynioji (pageidautina storesne) folija. Labai gausiai - visą 10 m ruloną. Viską palieki mažiausiai pusei dienos
Ilgai ir kantriai iškūrenk laužą, žemė po laužu turi perkaisti iki 200 laipsnių. Prakask duobutę, paguldyk knysliuką veidu į gimtinę (kaulas turi būti viršuj, kitaip sudegs mėsa), užkask pelenais ir žarijomis ir palaikydamas kaitrą kepk apie 1,5-2 val. Kaitros palaikymui vis apžerk naujomis žarijomis. Pageidautina nedegti naujo laužo viršuje, o sukurti jį šalia ir naudoti naujojo laužo žarijas. Reikia įvertinti kepimo laiką, nepakepus vėl mesti į laužą – negerai (bus neskanu, neiškeps vidus), perkepsi – sudegs. Na galit bandyt keletą kartų kol "atmušit" ranką. Patiekalo ingredientai neviršys 10 Lt. Profesionaliai iškeptos galvos užteks 3-4.
Jei reikia, galima išėmus iš folijos trumpai paskrudinti ant grotelių

Receptą atsiuntė rm

Komentarai (65)


  • as 2014-10-19 12:03

    tikras skanumelis:)


  • xxx 2014-01-07 11:51

    Yra gi zymiai sveikesniu ir skanesniu patiekalu is hormonais perlesintu vistu krutineliu,kam nepatinka vaizdas ir skonis :super: :-D


  • Edgaras 2011-10-10 13:39

    Atrodo tikrai skaniai :super: Ausytes ir knysliuka iskart nuvalgyciau :-D


  • Džo 2011-08-09 19:44

    O bleee kai išgąsdino :-o %-)


  • Ieva 2011-08-09 12:04

    Sveikos gaspadinaitės ir gaspadinaičiai. Gal galit atsiūsti įvairių receptų su kiauliena į mano gmail? [email protected] labai didelis dėkui jums.


  • mano 2011-02-26 22:15

    a koks skirtumas galva ar uzpakali?


  • Vika 2011-02-26 20:02

    Negaliu ŽIŪRĖT . O jums (tiems kurie tai ėda nesigėdydami), ar jūs norėtumėt kad jūsų galvą taip "gražiai" patiektų? va kodėl vegetarų daugėja. Nes tokie ėdikai yra pasibaisėtini. Tik ir galvoja: mėra, mėsa, mėsa.. Žiauru.


  • as 2011-02-24 21:06

    greit isimt visus karbonadu receptus :D


  • Jurate 2011-02-24 20:34

    :super2: Kam nepatinka tai neziurekit,o as manau kad labai skanu turetu buti.Kas valgo tik zoles tai ir ziuret negali o kai normalus zmones viska valgo tai jiem nieko baisaus :super2: :bravo:


  • aaa 2011-02-24 20:23

    labai skanu super....... :super:


Daugiau receptų