Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kokosiniai sausainiai
AUTORIUS:
Asta
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių (baltymai)
60 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
300 gramų kokosų (drožlės)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į metalinį indą įmuškite kiaušinių baltymus, berkite cukrų, vanilinį cukrų bei žiupsnelį druskos.
Indą statykite virš puodo su verdančiu vandeniu ir jame suplakite kiaušinių baltymus su cukrumi tol, kol masė sušils ir taps kremine.
Nuimkite indą nuo puodo ir supilkite miltus bei kokoso drožles.
Viską gerai sumaišykite ir dėkite į šaldytuvą 1val.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.
Skardą padenkite kepimo popieriumi ir formuokite konditeriniu švirkštu arba šaukšteliu sausainius.
Kepkite apie 15 – 20min.
Skanaus!

Kokosiniai sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į metalinį indą įmuškite kiaušinių baltymus, berkite cukrų, vanilinį cukrų bei žiupsnelį druskos.
Indą statykite virš puodo su verdančiu vandeniu ir jame suplakite kiaušinių baltymus su cukrumi tol, kol masė sušils ir taps kremine.
Nuimkite indą nuo puodo ir supilkite miltus bei kokoso drožles.
Viską gerai sumaišykite ir dėkite į šaldytuvą 1val.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.
Skardą padenkite kepimo popieriumi ir formuokite konditeriniu švirkštu arba šaukšteliu sausainius.
Kepkite apie 15 – 20min.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Asta

Komentarai (21)


  • Deimante 2012-08-31 13:10

    o miltu tik 60 gr? kazkaip labai mazai atrodo...


  • (anonimas) 2012-03-11 10:28

    :-p :super: ;-) :-)


  • igne 2012-01-29 12:28

    o kiek ju gaunasi is sios mases?


  • AS 2011-12-06 18:52

    turiu kelis klausimus:
    1) gal pirmiau geriau masi suplakti,o paskui palaikyti virs puodo?
    2)Kai nuimi nuo puodo ar reikai palaukti,kol ataus?


  • sveiki gyvi 2011-10-25 18:47

    o jeigu kiasinius ir cukru plakti ne virs to puodo su vandeniu, nesigaus sausainiai ar kaip? kodel reikia is pradziu sildyti, po to saldyti ta mase. kur cia gudrybe?


  • R 2011-06-27 14:49

    kaip tai deti su verdanciu vandeniu ? :)


  • Urtė 2011-01-30 13:38

    oj , nepastebejau %-)


  • Asta 2011-01-29 10:00

    Urte, juk rašiau recepte, konditeriniu švirkstu arba šaukšteliu ;) Su šaukšteliu gaunasi taip pat gerai ;)


  • Ringutė 2011-01-28 05:12

    As su rankom darau rutuliukus, graziai atrodo...


  • Urtė 2011-01-27 12:23

    neišeitų su taip juos išpilti ar panašiai ? :-(


Daugiau receptų