Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Autorius apie receptą: Koldūnai iškepa labai minkšti, o padažas tiesiog sujungia visus ingredientus į nerealiai skanų patiekalą. Jei neturite grietinėlės virtuvėje, vietoj jos galite naudoti Koldūnai iškepa labai minkšti, o padažas tiesiog sujungia visus ingredientus į nerealiai skanų patiekalą. Jei neturite grietinėlės virtuvėje, vietoj jos galite naudoti riebesnį pieną. Geriausia koldūnus kepti tokio dydžio formoje, kad koldūnai nebūtų vienas ant kito, tad jei gaminsite dvigubą porciją – naudokite dvi kepimo formas arba vieną didelę. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
450 gramų koldūnų
300 mililitrų grietinėlės (geriau riebios)
100 gramų fermentinio sūrio
50 mililitrų pieno
3 valgomieji šaukštai grietinės
0.5 valgomojo šaukšto majonezo
1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
1 žiupsnelis raudonosios paprikos milteliai
1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis malto muskato
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių.
2.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame šaldytus koldūnus ir kepame and vidutinės ugnies, kol koldūnai gražiai apskrunda.
3.
Sūrį sutarkuojame smulkia tarka, sumaišome viename dubenyje su majonezu, grietinėle, pienu, grietine ir žiupsniu muskato.
4.
Koldūnus išimame iš keptuvės, sudedame į nedidelę kepimo formą (koldūnai turėtų padengti visą kepimo formos dugną) ir užpilame sūrio mišiniu, apibarstome pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir raudonėliu.
5.
Pašauname į orkaitę ir kepame ~25 min, kol paviršius gražiai apskrunda. Jei norite, kad labiau paskrustų paviršius, kepkite pora minučių įjungę grilio funkciją. Kai iškeps papuošiame raudonėliu ir tiekiame į stalą, skanaus!

Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle

Recepto autorius: Koldūnai iškepa labai minkšti, o padažas tiesiog sujungia visus ingredientus į nerealiai skanų patiekalą. Jei neturite grietinėlės virtuvėje, vietoj jos galite naudoti ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių.

  2. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame šaldytus koldūnus ir kepame and vidutinės ugnies, kol koldūnai gražiai apskrunda.

  3. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka, sumaišome viename dubenyje su majonezu, grietinėle, pienu, grietine ir žiupsniu muskato.

  4. Koldūnus išimame iš keptuvės, sudedame į nedidelę kepimo formą (koldūnai turėtų padengti visą kepimo formos dugną) ir užpilame sūrio mišiniu, apibarstome pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir raudonėliu.

  5. Pašauname į orkaitę ir kepame ~25 min, kol paviršius gražiai apskrunda. Jei norite, kad labiau paskrustų paviršius, kepkite pora minučių įjungę grilio funkciją. Kai iškeps papuošiame raudonėliu ir tiekiame į stalą, skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų