Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Minkštas kondensuoto pieno pyragas
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Pyragas yra super minkštas, drėgnas ir tirpstantis burnoje. Tiems, kas mėgsta paprastus kepinius, šis pyragas tikrai gali tapti vienu mėgstamiausiu, kadangi pyragas tiesiog Pyragas yra super minkštas, drėgnas ir tirpstantis burnoje. Tiems, kas mėgsta paprastus kepinius, šis pyragas tikrai gali tapti vienu mėgstamiausiu, kadangi pyragas tiesiog negali nepavykti. Tiesą sakant, pyragą galite iškepti dvejopai – jeigu kiaušinių baltymus išplaksite iki standžių putų – pyragas labiau iškils ir bus panašesnis į keksą ar biskvitą. Jeigu kiaušinių baltymus išplaksite lengvai – tada gausite drėgnesnį pyragą. Matavimui naudojau 200 ml stiklinę. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
200 gramų sviesto
200 gramų kondensuoto pieno (saldinto)
200 gramų grietinės
1.5 stiklinės miltai
0.666667 stiklinės cukraus
3 vienetai kiaušinių trynių
3 vienetai kiaušinių baltymų
1 arbatinis šaukštelis sodos
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas (arba vanilinio cukraus)
Užpilui:
200 gramų kondensuoto pieno (saldinto)
150 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Grietinę gerai sumaišome su soda, paliekame, kad suputotų.
2.
Sviestą ištirpdome mikrobangėje, paliekame, kad pravėstų.
3.
Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki baltos masės. Įmaišome pravėsusį sviestą, kondensuotą pieną, grietinę, po to sumaišome masę su miltais.
4.
Kiaušinių baltymus išplakame su žiupsniu druskos. Plakame, kol baltymai suputoja, bet nereikia išplakti iki standžių putų. Tuomet lėtai šaukštu įmaišome į biskvito masę.
5.
Tešlą supilame į stačiakampę ar apvalią kepimo formą (jei kepsite didelėje formoje – išeis plonesnis, bet geriau susigers užpilas, jei kepsite mažesnėje formoje – tuomet gausite storesnį pyragą, bet reikės papilstyti užpilą ant viršaus, kol susigers). Aš kepiau stiklinėje kepimo formoje (35 cm * 23 cm) iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
6.
Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje ~30-40 min (priklauso nuo formos dydžio). Pabaigoje kepimo pyragą patikriname dantų krapštuku, ar iškepęs. Pyragas turi parusti ir atšokti nuo formos kraštų.
7.
Užpilas – sviestą išlydome keptuvėje ar prikaistuvyje, įmaišome kondensuotą pieną ir vis pamaišant kaitiname kelias minutes. Jei naudosite 150 g sviesto – gausite tirštesnį užpilą, jei naudosite 200 g sviesto – gausite skystesnį užpilą (geriau įsigers į pyragą).
8.
Kai biskvitas iškeps – išimkite iš orkaitės, palikite šiek kiek pravėsti, subadykite visą biskvito paviršių dantų krapštuku ir užpilkite dar šiltu užpilu, palikite, kad įsigertų. Skanaus!

Minkštas kondensuoto pieno pyragas

Recepto autorius: Pyragas yra super minkštas, drėgnas ir tirpstantis burnoje. Tiems, kas mėgsta paprastus kepinius, šis pyragas tikrai gali tapti vienu mėgstamiausiu, kadangi pyragas tiesiog ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Užpilui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Grietinę gerai sumaišome su soda, paliekame, kad suputotų.

  2. Sviestą ištirpdome mikrobangėje, paliekame, kad pravėstų.

  3. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki baltos masės. Įmaišome pravėsusį sviestą, kondensuotą pieną, grietinę, po to sumaišome masę su miltais.

  4. Kiaušinių baltymus išplakame su žiupsniu druskos. Plakame, kol baltymai suputoja, bet nereikia išplakti iki standžių putų. Tuomet lėtai šaukštu įmaišome į biskvito masę.

  5. Tešlą supilame į stačiakampę ar apvalią kepimo formą (jei kepsite didelėje formoje – išeis plonesnis, bet geriau susigers užpilas, jei kepsite mažesnėje formoje – tuomet gausite storesnį pyragą, bet reikės papilstyti užpilą ant viršaus, kol susigers). Aš kepiau stiklinėje kepimo formoje (35 cm * 23 cm) iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

  6. Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje ~30-40 min (priklauso nuo formos dydžio). Pabaigoje kepimo pyragą patikriname dantų krapštuku, ar iškepęs. Pyragas turi parusti ir atšokti nuo formos kraštų.

  7. Užpilas – sviestą išlydome keptuvėje ar prikaistuvyje, įmaišome kondensuotą pieną ir vis pamaišant kaitiname kelias minutes. Jei naudosite 150 g sviesto – gausite tirštesnį užpilą, jei naudosite 200 g sviesto – gausite skystesnį užpilą (geriau įsigers į pyragą).

  8. Kai biskvitas iškeps – išimkite iš orkaitės, palikite šiek kiek pravėsti, subadykite visą biskvito paviršių dantų krapštuku ir užpilkite dar šiltu užpilu, palikite, kad įsigertų. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai (1)


  • Vaida 2018-09-01 23:50

    Ten turetu buti 2/3 stiklines cukraus, o ne 7/10..


Daugiau receptų