Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Konservuota cukinija su slyvutėmis
AUTORIUS:
Lijana D.
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
5 litrai slyvų (kaukazietiškos)
šiek tiek vandens
2 vienetai cukinijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas su minkštimu ir supjaustykite pusžiedžiais, smulkesniais gabalėliais, arba kubeliais. Slyvutes nuplaukite. Į švarius (išvalytus soda ir perskalautus verdančiu vandeniu) stiklainius dėkite cukiniją, paskui slyvutes santykiu 2:1 ir užpilkite viską karštu, virintu cukraus bei vandens sirupu. Cukraus dėkite pakankamai daug, kadangi slyvutės labai rūgščios. Pridenkite švariais dangteliais (prieš tai pavirinkite juos) ir palaikykite taip apie 10 min. Tuomet sirupą iš visų stiklainių supilkite vėl į puodą ir užvirkite (cukinijas su slyvutėmis prilaikykite šaukštu, kad nupilant sirupą, neiškristų iš stiklainių). Užvirus sirupui, jį vėl supilaukite į stiklainius, pridenkite, palaikykite apie 10 min. ir vėl pakartokite visą procedūrą. Sirupą užvirinti iš viso reikės tris kartus. Paskutinų kartą užpylę sirupu, stiklainius stipriai užsukite ir laikykite akuštyn kojom (dugnu) kol atvės, o tada jau galite laikyti šaldytuve, ar rūsyje.
Konservuotų cukinijų skonis primena konservuotus ananasus :)

Pastaba. Slyvučių dėti galite mažiau, nes ir mažas jų kiekis atiduoda pakankamai rūgšties. Cukraus tikrai nepagailėkit, sirupas turi būti labai saldus.

Konservuota cukinija su slyvutėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas su minkštimu ir supjaustykite pusžiedžiais, smulkesniais gabalėliais, arba kubeliais. Slyvutes nuplaukite. Į švarius (išvalytus soda ir perskalautus verdančiu vandeniu) stiklainius dėkite cukiniją, paskui slyvutes santykiu 2:1 ir užpilkite viską karštu, virintu cukraus bei vandens sirupu. Cukraus dėkite pakankamai daug, kadangi slyvutės labai rūgščios. Pridenkite švariais dangteliais (prieš tai pavirinkite juos) ir palaikykite taip apie 10 min. Tuomet sirupą iš visų stiklainių supilkite vėl į puodą ir užvirkite (cukinijas su slyvutėmis prilaikykite šaukštu, kad nupilant sirupą, neiškristų iš stiklainių). Užvirus sirupui, jį vėl supilaukite į stiklainius, pridenkite, palaikykite apie 10 min. ir vėl pakartokite visą procedūrą. Sirupą užvirinti iš viso reikės tris kartus. Paskutinų kartą užpylę sirupu, stiklainius stipriai užsukite ir laikykite akuštyn kojom (dugnu) kol atvės, o tada jau galite laikyti šaldytuve, ar rūsyje.
Konservuotų cukinijų skonis primena konservuotus ananasus :)

Pastaba. Slyvučių dėti galite mažiau, nes ir mažas jų kiekis atiduoda pakankamai rūgšties. Cukraus tikrai nepagailėkit, sirupas turi būti labai saldus.

Receptą atsiuntė Lijana D.

Komentarai (10)


  • Ingrida 2013-09-03 18:44

    Pamenu dar nuo vaikystes, tikrai labai skanu :) ir valgyti ir kompota gerti :)


  • deli 2013-08-27 08:04

    as ir uzpilu tik du kartus ir ant trilitrinio puse kilogramo cukraus dedu ir visai liuks gaunasi :super:


  • nu zinot 2013-08-27 07:34

    skanu bet as nepilu 3 kartus,kas is tu slyvaiciu gausis


  • Kristutė 2010-08-25 10:43

    Dekui Ausra :super:


  • Kristutė 2010-08-25 10:36

    Tai gal kas pasakys kiek pokeliu cukrasu ar uztenka ir vieno? :-?


  • ausra 2010-08-20 18:12

    mes darom ir dedam 1l vandens 1kg cukraus :-)


  • jurga 2010-08-18 11:37

    na tai kiek to cukraus deti,koksai tas sirupas turi buti.bandysiu daryti.gal ka galit pasiulyti ka galeciau padaryti is moliugo,ne sjo daug turiu.


  • lape 2010-07-28 12:37

    Esu šitaip dariusi kaukazietiškas slyvaites su cukinija,labai skanu-cukinijos skonis primena ananasą,tik negriaužia lūpų.


  • Dima 2010-07-21 18:28

    :super: labai skanu!!!!jau isbandziau.. :super:


  • (((rimas))) 2010-07-19 11:09

    Manau turetu buti neblogai %-)
    :mmm:


Daugiau receptų