Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Konservuota kiauliena
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos
50 gramų druskos
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos gabalą ištepkite druska ir palaikykite kambario temperatūroje 1 val.

Po to mėsą sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įdėkite prieskonių ir virkite 1 val.

Išvirusią mėsą supjaustykite norimais gabalais, sudėkite į stiklainius, užpilkite perkoštu sultiniu.

Stiklainius sustatykite į verdantį vandens puodą ir pridenkite dangteliais. Taip kaitinkite 40 minučių (jei stiklainiai 0,5 l). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite ir leiskite atšalti.

Konservuota kiauliena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaulienos gabalą ištepkite druska ir palaikykite kambario temperatūroje 1 val.

Po to mėsą sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įdėkite prieskonių ir virkite 1 val.

Išvirusią mėsą supjaustykite norimais gabalais, sudėkite į stiklainius, užpilkite perkoštu sultiniu.

Stiklainius sustatykite į verdantį vandens puodą ir pridenkite dangteliais. Taip kaitinkite 40 minučių (jei stiklainiai 0,5 l). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite ir leiskite atšalti.

Komentarai (22)


  • Audrius 2015-08-01 17:23

    Turėtų būti neskanu, nes druskos kiekis visiškai ne toks. Druskos turi būti 11,4%. Aš dedu netgi truputį daugiau. Kilogramui 13 gramų.


  • zizsi 2015-07-02 10:27

    kam to vandens,mesa su prieskoniais i stiklaini ir i orkaite 2 val,puikus konservai.


  • moncė 2015-06-29 15:43

    Aktuoli tama ypač dabar..


  • diana 2015-06-24 19:51

    O as 2 kg kotletines kiaulienos sumaisau su prieskoniais.po 1-2val. Idedu i gretpuodi.puse val.ir...dedu i stiklainius.uzsuku.ir apverciu.viskas.


  • Irena 2015-06-23 23:26

    Pats geriausias Rasos receptas. Ir as taip darau, gerai gaunasi, tik as nelaikau per nakti, iskart sudejus mesa i stiklainiukus, kisu i orkaite. Mesa kol issitroskina, itraukia druska ir prieskonius


  • Laima 2015-05-25 08:21

    Linai.Aisku,kad maziau darbo,o rezultatas geras-is anksto supjaustyta ir suprieskoniuota mesa deti i puoda ir su nedideliu vandens kiekiu troskint kelias valandas,po to is karto pilstyt i stiklainiukus ir uzsukt.Nereikia jokio kaitinimo,laikau saldytuve.Kiek ilgai laikytusi nezinau,nes ilgiau menesio neisbuna pas mus:),per skanu.


  • genovaite 2015-03-23 12:15

    Aš nekaitinu. Taip konservuotų irpaukštieną


  • lina 2015-03-22 18:58

    o jei is karto virti supjaustyta gabaliukais ir is karto sudeti i stiklainius uzsukti ir psio. manau gerai butu


  • AAAAA 2014-08-29 22:40

    nesamoninga


  • Rasa 2014-08-29 21:19

    O kam virti mėsą ? supjaustai gabaliukais, pridedu druskos ,prieskonių ir palaikau, kad prisigertų (kartais net nakčiai), po to į stiklainius 0,5 l (nuo viršaus palieku apie 5 cm) ir į orkaitę, pridengiu dangteliais (neužsukti)45 min 200 laipsnių ir išėmus uždaryti, laikau rūsyje net metus, ji pati išsitroškina savo sultyse.tinka bet kur.


Daugiau receptų