Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Karamelei įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome, kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indus, tolygiai paskirstome. Kriaušes nulupame, supjaustome pailgomis skiltelėmis. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Sumaišome kriaušes su skrudintais migdolais ir imbieru bei trupučiu vanilės sėklų ir čiobrelio. Gražiai išdėliojame kepimo formose ant karamelės. Vaisius kruopščiai uždengiame tešla, ją truputį subadome peiliu. Kepame, kol gražiai apskrus tešla, apie 20 min.
Kol kepa aukštynkojai, išsiplakame grietinėlę. Iškepusius pyragėlius apverčiame į lėkštę, puošiame čiobrelių šakelėmis ir patiekiame su grietinėle.

Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas | cukraus |
2 vienetai | čiobrelių (švieži, šakelės) |
0.5 arbatinio šaukštelio | imbierų (maltas) |
8 vienetai | kriaušių (tvirtos, nedidelės) |
1 sauja | migdolų (migdolų dribsniai) |
1 vienetas | vanilės (ankštis) |
250 mililitrų | grietinėlės (35-36 proc. riebumo) |
40 gramų | sviesto |
0.5 arbatinio šaukštelio | vanilinio cukraus |
3 vienetai | sluoksniuotos tešlos (lapeliai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Paruošimo laikas:
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Čiobreliai, švieži, šakelės, 2 vienetai
- Imbieras, maltas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kriaušės, tvirtos, nedidelės, 8 vienetai
- Migdolai, migdolų dribsniai, 1 sauja
- Vanilė, ankštis, 1 vienetas
- Grietinėlė, 35-36 proc. riebumo, 250 mililitrų
- Sviestas, 40 gramų
- Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sluoksniuota tešla, lapeliai, 3 vienetai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Karamelei įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome, kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indus, tolygiai paskirstome. Kriaušes nulupame, supjaustome pailgomis skiltelėmis. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Sumaišome kriaušes su skrudintais migdolais ir imbieru bei trupučiu vanilės sėklų ir čiobrelio. Gražiai išdėliojame kepimo formose ant karamelės. Vaisius kruopščiai uždengiame tešla, ją truputį subadome peiliu. Kepame, kol gražiai apskrus tešla, apie 20 min.
Kol kepa aukštynkojai, išsiplakame grietinėlę. Iškepusius pyragėlius apverčiame į lėkštę, puošiame čiobrelių šakelėmis ir patiekiame su grietinėle.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai