Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kriaušių ir bruknių uogienė
AUTORIUS:
Lijana D.
INGREDIENTAI:
1 litras bruknių
šiek tiek cukraus
10 vienetų gvazdikėlių
6 litrai kriaušių (nuluptos ir supjaustytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kriaušes nulupkite ir, pašalinę sėklas, supjaustykite. Užpilkite cukrumi ir laikykite vėsesnėje vietoje parą. Taip pastovėjusios su cukrumi, kriaušės verdant "nepliupsės" (nesitaškys) ir mažiau ištiš. Bruknes palaikykite vandenyje pusę paros, tuomet jos nebus karstelėjusios.

Į puodą sudėkite kriaušes su bruknėmis, gvazdikėlius, cukraus pagal skonį ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Sukrėskite uogienę į sterilius stiklainius ir stipriai uždengę palaikykite aukštyn kojomis (dugnu) kol atvės.

Pastaba. Cukraus nereikia labai daug, kadangi saldžios kriaušeės.

Kriaušių ir bruknių uogienė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kriaušes nulupkite ir, pašalinę sėklas, supjaustykite. Užpilkite cukrumi ir laikykite vėsesnėje vietoje parą. Taip pastovėjusios su cukrumi, kriaušės verdant "nepliupsės" (nesitaškys) ir mažiau ištiš. Bruknes palaikykite vandenyje pusę paros, tuomet jos nebus karstelėjusios.

Į puodą sudėkite kriaušes su bruknėmis, gvazdikėlius, cukraus pagal skonį ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Sukrėskite uogienę į sterilius stiklainius ir stipriai uždengę palaikykite aukštyn kojomis (dugnu) kol atvės.

Pastaba. Cukraus nereikia labai daug, kadangi saldžios kriaušeės.

Receptą atsiuntė Lijana D.

Komentarai (5)


  • Jolita 2013-08-31 21:12

    O man būtent bruknių kartumas bruknėse skaniausia :)


  • virgutiene 2011-08-20 20:18

    geras receptukas ;-)


  • Vilija 2011-08-18 08:19

    Bruknes galima užplikinti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 min., tada sumalti arba trintuvu sutrinti ir virti su kriaušėmis arba obuoliais. Kai bruknės apiplikomos verdančiu vandeniu tai nebūna karčios. Proporcijos uogienei normalios. Brukniu nebūtina dėti labai daug. Jos, kad ir mažiau įdėjus, suteikia uogienei spalvą ir savotišką skonį. Tik vat gvazdikėliai tai keistokai man atrodo saldžioj uogienėj :-) Šiaip bruknių uogienė su kriaušėmis arba obuoliais (arba ir su obuoliais ir su kriaušėmis) nepamainoma kepant trupininį pyragą. Labai skanu!!! :super:


  • kodėl 2010-09-28 10:43

    KODĖL TIEK MAŽAI BRUKNIŲ IR DAUG KRIAUŠIŲ? Kas čia gaunasi? kriaušienė su keletu bruknių... Bruknių turi būti ne mažaiu pusės kriaučių svorio :-)


  • sine 2010-07-19 11:14

    skanu


Daugiau receptų