Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Krokodilas
AUTORIUS:
Regina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai slyvų (džiovintos)
šiek tiek vanilės
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
250 gramų pieno
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
25 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui:
200 g varškės
1 kiaušinio
100 g razinų
šaukšto cukraus

Vanilės ankštį pavirti piene ant silpnos ugnies 5 min, po to pieną šiek tiek atvėsinti, perkošti ir dar į neatvėsusį sudėti mieles, cukrų ir išplakti. Įdėti trupučiuką druskos, du kiaušinius, aliejų ir vėl viską išplakti. Plakinį supilti į miltus, išmaišyti, padėti šiltai. Galima dubenį merkti į karštą vandenį. Kai pakyla, pamaišyti ir vėl palaukti kol iškils. Tuomet tešlą gerai išmaišyti, aliejumi ištepti skardą. Šiek tiek tešlos, maždaug penktadalį, reikia pasilikti krokodilo keterai ir kojoms. Skardoje formuoti ovalo formos krokodilo kūną. Tešlos storis skardoje - 0,5 cm. Iš abiejų ovalo pusių žirklėmis kas 1 cm padaryti maždaug 3 cm gylio įkirpimus. Tas vietas, kur bus krokodilo nosis ir uodega, galima palikti ir nekarpytas. Išilgai krokodilo kūno sukrėsti varškės įdarą, imti po vieną tešlos juostelę ir lenkti ant varškės įdaro tai iš vienos, tai iš kitos pusės. Uždėti 2 "akis” - slyvas, sukočioti trumpą tešlos juostelę ir uždėti prie akių - kakta. Ją taip pat galima žirklėmis įkirpti keliose vietose - supykęs atrodys. Toliau pagaminti ir prilipdyti kojas, sukarpyti, "nagus”, padaryti ilgą juostą iš tešlos ir uždėti ant nugaros, ją kas 1cm įkirpti - ketera. Galima dar papuošti citrinos, cukraus kremu.

Krokodilas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui:
200 g varškės
1 kiaušinio
100 g razinų
šaukšto cukraus

Vanilės ankštį pavirti piene ant silpnos ugnies 5 min, po to pieną šiek tiek atvėsinti, perkošti ir dar į neatvėsusį sudėti mieles, cukrų ir išplakti. Įdėti trupučiuką druskos, du kiaušinius, aliejų ir vėl viską išplakti. Plakinį supilti į miltus, išmaišyti, padėti šiltai. Galima dubenį merkti į karštą vandenį. Kai pakyla, pamaišyti ir vėl palaukti kol iškils. Tuomet tešlą gerai išmaišyti, aliejumi ištepti skardą. Šiek tiek tešlos, maždaug penktadalį, reikia pasilikti krokodilo keterai ir kojoms. Skardoje formuoti ovalo formos krokodilo kūną. Tešlos storis skardoje - 0,5 cm. Iš abiejų ovalo pusių žirklėmis kas 1 cm padaryti maždaug 3 cm gylio įkirpimus. Tas vietas, kur bus krokodilo nosis ir uodega, galima palikti ir nekarpytas. Išilgai krokodilo kūno sukrėsti varškės įdarą, imti po vieną tešlos juostelę ir lenkti ant varškės įdaro tai iš vienos, tai iš kitos pusės. Uždėti 2 "akis” - slyvas, sukočioti trumpą tešlos juostelę ir uždėti prie akių - kakta. Ją taip pat galima žirklėmis įkirpti keliose vietose - supykęs atrodys. Toliau pagaminti ir prilipdyti kojas, sukarpyti, "nagus”, padaryti ilgą juostą iš tešlos ir uždėti ant nugaros, ją kas 1cm įkirpti - ketera. Galima dar papuošti citrinos, cukraus kremu.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai (2)


  • (anonimas) 2010-12-01 11:52

    :bomba: [:-) :soku2: :miegu: %-) :-( :-p ;-( :-* :parselis:


  • (anonimas) 2010-11-18 17:06

    [:-) :aiskinu: :atsiprasau: :soku:


Daugiau receptų