Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kruasanai
AUTORIUS:
http://forelle.blogas.lt
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
1 kilogramas kvietinių miltų
600 mililitrų pieno
25 gramai druskos
600 gramų sviesto
30 gramų mielių (šviežių, arba 7g sausų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mielinei tešlai sumaišyti miltus, cukrų, druską, mieles ir pieną. Suminkyti ir leisti tešlai apie 1,5-2 val pailsėti, kad pakiltų. Išminkyti, kad išeitų oras, įvynioti į plėvėlę ir dėti į šaldytuvą 6 valandoms. Išėmusią tešlą iškočioti, dėti ant jos sviesto lakštą (ką tik išimtas iš šaldytuvo ir su kočėlu padaužytas), sulankstyti, apvertus švelniai iškočioti į pailgą lakštą, kiekvieną kraštą lenkti iki vidurio, tada perlenkti pusiau kaip knygą (visi lankstymai parodyti čia). šaldyti apie valandą, išėmus iškočioti, vėl sulankstyti kaip knygą ir šaldyti dar apie valandą. Iškočioti, supjaustyti trikampėliais, susukti ir leisti apie valandą - pusantros pakilti kambario temperatūroje. Aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 190 laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinus iki 170 laipsnių - dar 7-10 minučių.

Kruasanai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mielinei tešlai sumaišyti miltus, cukrų, druską, mieles ir pieną. Suminkyti ir leisti tešlai apie 1,5-2 val pailsėti, kad pakiltų. Išminkyti, kad išeitų oras, įvynioti į plėvėlę ir dėti į šaldytuvą 6 valandoms. Išėmusią tešlą iškočioti, dėti ant jos sviesto lakštą (ką tik išimtas iš šaldytuvo ir su kočėlu padaužytas), sulankstyti, apvertus švelniai iškočioti į pailgą lakštą, kiekvieną kraštą lenkti iki vidurio, tada perlenkti pusiau kaip knygą (visi lankstymai parodyti čia). šaldyti apie valandą, išėmus iškočioti, vėl sulankstyti kaip knygą ir šaldyti dar apie valandą. Iškočioti, supjaustyti trikampėliais, susukti ir leisti apie valandą - pusantros pakilti kambario temperatūroje. Aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 190 laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinus iki 170 laipsnių - dar 7-10 minučių.

Receptą atsiuntė http://forelle.blogas.lt

Komentarai (4)


  • vytas 2011-06-29 12:53

    skanu :super:


  • vytas 2011-06-29 12:53

    skanu :super:


  • (anonimas) 2010-12-26 18:36

    %-) %-) %-) %-) %-) %-)


  • grazina 2009-09-05 21:07

    tikra kaloriju bomba,bet labai skanu %-)


Daugiau receptų